Ομόφωνα αθώος για 6η φορά από το Πενταμελές Εφετείο ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Για μια ακόμα φορά, 6η στη σειρά για διαφορετικές υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, η Δικαιοσύνη απέρριψε όλες τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο.

Συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με ομόφωνη απόφαση του, έκρινε αθώους τόσο τον Θωμά Λιακουνάκο, όσο και τους υπόλοιπους 3 συγκατηγορουμένους του αξιωματικούς, για επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε πριν από είκοσι χρόνια και αφορούσε Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων του Προγράμματος «Νέα Άρματα Μάχης Σύγχρονης Τεχνολογίας Leopard–LEO 2 HEL».

Η υπόθεση προέκυψε κατόπιν έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα συμφωνηθέντα μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της γερμανικής εταιρίας KMW προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων υλοποιήθηκαν όπως προέβλεπε η σχετική σύμβαση, για την υποβοήθηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και εν γένει επ’ ωφελεία του Ελληνικού Δημοσίου. Οι κατηγορίες αφορούσαν απιστία σε βάρος του Δημοσίου των τότε αξιωματικών της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και του τότε Γενικού Γραμματέα και σε ό,τι αφορά τον κ. Λιακουνάκο συνέργεια στην πράξη της απιστίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μετά από πολύμηνη και διεξοδική ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, όπου εξετάστηκαν πλήθος μαρτύρων και εγγράφων, όσο και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι μάλιστα ήταν παρόντες σε όλες τις συνεδριάσεις, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται τα διερευνώμενα αδικήματα και έτσι με την ομόφωνη αθωωτική απόφασή του απάλλαξε αυτούς από τις κατηγορίες που τους βάρυναν.

Η 6η αθωωτική απόφαση

Να σημειωθεί ότι είναι η 6η κατά σειρά περίπτωση προμήθειας οπλικού συστήματος οπού ο Θωμάς Λιακουνάκος κρίθηκε αθώος για τις πράξεις που αρχικά του είχαν αποδοθεί. Θυμίζουμε ότι ο γνωστός επιχειρηματίας κατηγορήθηκε σε ακόμη 3 περιπτώσεις για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπηρεσία, αναφορικά με τις Συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των Προγραμμάτων Chinook, Apache και Ηλεκτρονικού Πολέμου, όπου απηλλάγη, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι σε αυτές τις περιπτώσεις αξιωματικοί, με ομόφωνες αθωωτικές αποφάσεις του Τριμελούς και Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ενώ ομοίως, αθωωτικές ήταν και οι αποφάσεις σε δύο ακόμη ποινικές υποθέσεις του κ. Λιακουνάκου αναφορικά με την Κύρια Προμήθεια ΑΣΕΠΕ και τις Κύριες Συμβάσεις ΤΟRM1 και υποβρυχίων τύπου 214 αντίστοιχα.

Η δήλωση του Θωμά Λιακουνάκου

Μετά και την 6η αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, ο Θωμάς Λιακουνάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος. Οι αποφάσεις της  Ελληνικής Δικαιοσύνης κονιορτοποίησαν όλες τις απαράδεκτες κατηγορίες που μου αποδώθηκαν και διέλυσαν τις σκιές γύρω από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός ότι επί οκτώ χρόνια κάποιοι κύκλοι τροφοδότησαν ασύστολες συκοφαντίες και σπερμολογίες εις βάρος μου, επιχείρησαν να διασύρουν το όνομά μου, να με εξουθενώσουν ηθικά και να με εξοντώσουν ως επιχειρηματία. Όπως επίσης δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα ανταγωνιστικά συμφέροντα  και τις σκοτεινές διαπλοκές που με ενέπλεξαν σε μια διαρκή δικαστική περιπέτεια, με τεράστια ηθική ταλαιπωρία και σημαντικές επιχειρηματικές απώλειες. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης με θωρακίζουν και με στηρίζουν για τη συνέχεια. Ευχαριστώ τη νομική μου υπεράσπιση και τιμώ τους Έλληνες δικαστές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr