Ομόφωνη παραπομπή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση στην Τακτική Δικαιοσύνη από τη Βουλή

Την παραπομπή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση στην Τακτική Δικαιοσύνη αποφάσισε  ομόφωνα η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής. Η συνεδρίαση συνεκλήθη  εκτάκτως με αντικείμενο τον έλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του βουλευτή, ο οποίος με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 26 Οκτωβρίου διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και από μέλος του κόμματος μόλις έγινε γνωστή η επαγγελματική του δράση.

Τι αποφασίστηκε

Με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται στο πόρισμα που παρουσίασε στην Επιτροπή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Παππαδάς, αποφασίστηκε:

  • Η παραπομπή του Ανδρέα Πάτση στον Εισαγγελέα Εφετών για τα μέχρι τώρα ευρήματα.
  • Η αποστολή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για τις δικές του ενέργειες.
  • Η άρση του τραπεζικού φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, προκειμένου να ελεγχθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητα του κ. Πάτση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όπως και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το ελληνικό δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ερωτημάτων στα αρμόδια όργανα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου.
  • Η αποστολή στο Γενικό Επίτροπο της Επικράτειας του Ελεγκτικού συνεδρίου όλων των στοιχείων του ελέγχου για καταλογισμό και επιστροφή ποσών στο δημόσιο εφόσον μετά στην άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr