Ομόλογο της Alpha Bank: Με επιτόκιο 7,25% και κουπόνι 7%, έκλεισε το βιβλίο προσφορών

Με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 7,25% και το κουπόνι στο 7%, έκλεισε το βιβλίο προσφορών για τον νέο ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) της Alpha Bank. Η τράπεζα άντλησε 400 εκατ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου για 300 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές ξεπερνούν τα 435 εκατ. ευρώ. Το ομόλογο αυτό αναμένεται να λάβει αξιολόγηση B2 από τη Moody’s και B+ από την S&P.

H έκδοση καλύφθηκε κατά 55% από θεσμικούς επενδυτές, 20% από το wealth management, 13% από υπερεθνικούς οργανισμούς και 12% από διαχειριστές κεφαλαίων.

Έκδοση σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία

Η έκδοση έγινε σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, με την αγορά ομόλογων της ευρωζώνης αλλα και διεθνών να δέχεται ισχυρές πιέσεις έπειτα από τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία καθώς και ενόψει της νέας επιθετικής αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

Το νέο ομόλογο της Alpha Bank είναι η δεύτερη έκδοση που πραγματοποιείται από ελληνική τράπεζα το 2022, έπειτα από αυτήν της Eurobank τον Ιούνιο, σε ένα πολύ δύσκολο έτος στις αγορές λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και της επιθετικής στάσης των κεντρικών τραπεζών σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική, που έχουν ασκήσει πιέσεις σε spreads και αποδόσεις, “παγώνοντας” τις εξόδους στις αγορές για το Ελληνικό Δημόσιο και τις επιχειρήσεις.

Το νέο ομόλογο εντάσσεται στο χρηματοδοτικό σχέδιο της Alpha Bank για την ενίσχυση των κεφαλαίων για την κάλυψη των υποχρεώσεων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων – MREL.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr