ΟΠΑΠ: Οι Τσέχοι απέκτησαν τις μετοχές του Μελισανίδη

Εξελίξεις στον ΟΠΑΠ έπειτα από τη συμφωνία της Allwyn να αποκτήσει το ποσοστό που κατείχε στον ΟΠΑΠ η Yeonama Holdings, συμφερόντων Μελισσανίδη.

Με βάση τη συμφωνία που γνωστοποιήθηκε, η Allwyn, όπως έχει μετονομαστεί η SAZKA Entertainment, που ελέγχεται από τον Κάρελ Κομάρεκ, απέκτησε το υπόλοιπο μειοψηφικό μερίδιο στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company, μέσω της οποίας η Allwyn διακρατεί τμήμα του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ.

Στο 48,1% η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ 

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ διαμορφώνεται πλέον στο 48,1%. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 327,4 εκατ. ευρώ. Η Allwyn γνωστοποίησε πως λαμβανομένου υπόψη του καθαρού χρέους και του κεφαλαίου κίνησης της SAZKA Delta, η συμφωνία διαμορφώνει premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ.

Επιπρόσθετα έγινε γνωστό πως η αγορά της συμμετοχής της θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ της Allwyn, όπως έχει μετονομαστεί η SAZKA Entertainment,

Ενδεικτική είναι η δήλωση του CEO της Allwyn, Robert Chvatal, ο οποίος ανέφερε πως η συγκεκριμένη εξαγορά ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων αποκτήθηκαν τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta την τελευταία τριετία. Η Yeonama Holdings, όπως αναφέρεται στα τελευταία ενημερωτικά δελτία της ΟΠΑΠ, ελέγχεται από τον Γ. Μελισσανίδη.

Εισαγωγή του ΟΠΑΠ στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά (NYSE)

Να σημειωθεί πως μέσω της στρατηγικής της Allwyn να λαμβάνει τα μερίσματα του ΟΠΑΠ ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με αγορές από την ελεύθερη διασπορά, το μερίδιο της στον ΟΠΑΠ έχει αυξηθεί σήμερα στο 48,1%, από 23,7% το 2018.

Η Allwyn λειτουργεί σήμερα λοταρίες στην Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη, με πλάνο την εισαγωγή της μέσα στο επόμενο διάστημα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά (NYSE), μία συναλλαγή που θα εκτοξεύσει την αξία (EV) της Allwyn σε περίπου 9,3 δισ. δολάρια.

.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr