Δημοσκόπηση της Opinion Poll: Απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ

Την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action24. To κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 38,6% στην εκτίμηση ψήφου, με οριακή άνοδο σε σχέση με το Νοέμβριο – με προβάδισμα 23,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που χάνει μισή μονάδα και εμφανίζεται στο 15,5%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 37,3% ως ο καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού, με δεύτερο τον… Κανένα, που λαμβάνει 33,1%!

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφει νέα πτώση στο 13,4% , από το 14,7% του Νοεμβρίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που εμφανίζονται είτε στάσιμα, είτε με πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, το 44,3% των ψηφοφόρων του κόμματος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη έχει δυνατότητες να ανακάψει.

Η Νέα Αριστερά των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πολύ χαμηλά στην εκτίμηση ψήφου – στο 2,6% – ωστόσο ένα ποσοστό 24,7% δηλώνει ότι «σίγουρα» ή «πολύ πιθανά» να το ψηφίσει!

Πρόθεση ψήφου

To κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 38,6% στην εκτίμηση ψήφου, με οριακή άνοδο σε σχέση με το Νοέμβριο – με προβάδισμα 23,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που χάνει μισή μονάδα και εμφανίζεται στο 15,5%.

Η εκτίμηση ψήφου

Περιορισμένες είναι οι προσδοκίες των πολιτών για το 2024 – το 31,8% δηλώνει μεγάλη ή αρκετή αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά. Οι πολίτες – όπως και σε όλες τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις – θεωρούν ως μακράν σοβαρότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας την ακρίβεια, ενώ σημαντικά ποσοστά έχει πλέον και η εγκληματικότητα.

Παράλληλα, η πλειονότητα των πολιτών στέκεται αρνητικά απέναντι στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών, ενώ πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνων που διαφωνούν με την τεκνοθεσία για τους ομοφύλους. Μάλιστα, η εταιρεία έκανε ερώτημα για το θέμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ – με τους 8 στους 10 να εκφράζουν τη διαφωνία τους, ειδικά για την τεκνοθεσία.

Μικρές είναι οι προσδοκίες για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενώ πάνω από ένας στους τρεις συμφωνεί με τα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εμφανίζεται μια έντονη απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας την νέα χρονιά που μπαίνει με το 67.3% να δηλώνει λίγο και καθόλου αισιόδοξοι και το 31.8% πολύ και αρκετά.

Η ακρίβεια, μακράν το μείζον πρόβλημα για τους πολίτες

Η ακρίβεια προηγείται μακράν όλων ως το μείζον πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, με την Οικονομία να ακολουθεί με 37%, την εγκληματικότητα/ φαινόμενα βίας με 22.4% , την κατάσταση στο ΕΣΥ με 14.8%, την ανεργία με 14.2%, τα εθνικά θέματα/ ελληνοτουρκικά με 9.7%, κ.λ.π.

Η ικανοποίηση από την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους ψηφοφόρους Ιουνίου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται το 29.3%, λίγο το 24.7% και καθόλου το 43.3%

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 44.3% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με Πρόεδρο τον Σ. Κασσελάκη , το 44.3% θεωρεί ότι θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις και το 11.3% δεν απαντά.

Απόλυτος κυριάρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Και μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη… ο κανένας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr