Εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσιάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά τα δραματικά επεισόδια στην Ουάσινγκτον και την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του ίδιου του Τραμπ, ο οποίος υποδαύλισε την οργή των οπαδών του και φοβούμενοι για το τι θα συμβεί από τούδε, κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου παραιτούνται και… φεύγουν τρέχοντας από κοντά του.

Συγκεκριμένα, την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Ματ Ποτίνγκερ, μετά τα δραματικά γεγονότα στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ποτίνγκερ φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ότι δεν είχε να σκεφτεί πολύ προτού υποβάλλει την παραίτησή του.

«Βράζει» ο Λευκός Οίκος

Ήδη σημαντικός αριθμός βοηθών και στελεχών του Λευκού Οίκου έχει υποβάλλει την παραίτησή του, μεταξύ των οποίων και ο προσωπάρχης της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λευκός Οίκος «βράζει» από τη συμπεριφορά του Τραμπ μπροστά στα γεγονότα και πολλοί αξιωματούχοι θέλουν να πάρουν αποστάσεις από τον απερχόμενο πρόεδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι στον τομέα της εθνικής ασφάλειας -συμπεριλαμβανομένου και του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν– αλλά και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Κρις Λίντελ εξετάζουν τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο παραίτησής τους.

Πηγή: economico.gr