Ακάρ κυρώσεις

Με μια οργισμένη δήλωση, αλλά και με ένα παράλληλο μήνυμα υπέρ της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, αντέδρασε ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ στην επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Αγκυρας για τους S-400.

«Οι κυρώσεις έχουν κλονίσει όλες τις αξίες της συμμαχίας μας με την Ουάσιγκτον» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι «η επιστροφή στη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα συμβάλει σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

Προειδοποίησε ακόμη πως η Άγκυρα θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα των S-400. «Θα λάβουμε όλες τις προφυλάξεις για να υπερασπιστούμε τους 83 εκατομμύρια συμπολίτες μας και τη χώρα μας που απειλείται σοβαρά από πυραύλους», είπε.

Ντεμίρ: Κανείς δεν θα εμποδίσει την τουρκική αμυντική βιομηχανία

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαΐλ Ντεμίρ -τον οποίο στοχεύουν προσωπικά οι κυρώσεις- επέμεινε στην αποφασιστικότητα της Άγκυρας να  καταστήσει την αμυντική της βιομηχανία εντελώς ανεξάρτητη.

«Δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση ούτε η δική μου ούτε της ομάδας μου εξαιτίας οποιασδήποτε απόφασης που λαμβάνεται στο εξωτερικό εναντίον μου ή κατά της υπηρεσίας μας. Δεν είναι σε θέση να εμποδίσει με κανέναν τρόπο την τουρκική αμυντική βιομηχανία» ήταν η απάντηση του Ντεμίρ στις κυρώσεις.

Πηγή: economico.gr