Χαρδαλιάς Οινούσσες

Οργή εκπέμπει ο τουρκικός Τύπος για τη φωτογραφία του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες με φόντο τα τουρκικά παράλια.

Οι τουρκικές εφημερίδες έφθασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν τις Οινούσσες «κατεχόμενο» τουρκικό έδαφος δείχνοντας μεγάλη ενόχληση για τη φωτογραφία του κ. Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του σε νησιά του Αιγαίου για την άσκηση Παρμενίων.

«Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο υπό κατοχή νησί μας»

«Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο υπό κατοχή νησί μας» αναφέρει ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Sozcu, σχολιάζοντας πως ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς «πόζαρε με τη Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος».

Σε ανάλογο παραλήρημα και η Γενί Σαφάκ, μιλάει για επιστροφή της Ελλάδας σε προκλήσεις και «άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας» εγκαλώντας τον Έλληνα υφυπουργό Άμυνας για «πόζες με φόντο τη Σμύρνη».

Ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε στα ακριτικό επιτηρητικό φυλάκιο των Οινουσσών, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21». Ο ίδιος φωτογραφήθηκε με αξιωματικούς και οπλίτες, έχοντας μπροστά τους την ελληνική σημαία.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αγνοεί το διεθνές δίκαιο»

Tα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα φιλοξενούν και δηλώσεις του πρώην Γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, συνταγματάρχη ε.α. Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος υποστήριξε πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να αγνοεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο Πέλαγος και το καθεστώς αποστρατικοποίησης» που – προβλέπονται με διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Ο ίδιος υποστήριξε πως η χώρα μας «δεν έχει την κυριαρχία αυτών των νησιών, αλλά μόνο το δικαίωμα χρήσης τους». Πρόκειται για την θέση που εξέφρασε και επίσημα, με την τελευταία προκλητική επιστολή της στον ΟΗΕ η Τουρκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr