Ακόμα και στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εκδηλώνεται πλέον δυσφορία για τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και τη συνεχιζόμενη καταμέτρηση ψήφων σε κρίσιμες Πολιτείες.

Ο Τραμπ έχει ισχυριστεί ότι καταμετρώνται «παράνομες» ψήφοι και μέσω Twitter -πού αλλού;…- ζήτησε να «ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ», ωστόσο, πλέον ακόμα και το GOP μοιάζει να έχει χάσει την υπομονή του με τα όσα λέει και κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Τρελοί» ισχυρισμοί

Ο βουλευτής του Ιλινόι, Άνταμ Κίνζινγκερ, υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί του Τραμπ για «νοθεία» γίνονται «τρελοί», προσθέτοντας ότι «αν έχει “νόμιμες” ανησυχίες για απάτη, θα πρέπει να τις βασίζει σε στοιχεία και να τις πάει στα δικαστήρια. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να διασπείρετε ψευδείς πληροφορίες».

Επίσης, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές του 2024, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία υποστήριξη για τα σχόλια του προέδρου που υποσκάπτουν τη δημοκρατική διαδικασία. Η Αμερική μετράει τις ψήφους και πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα, όπως πάντα».

Αποστάσεις και από στενούς συνεργάτες

«Εάν οποιοσδήποτε διαθέτει αποδείξεις ότι έγινε κάτι παράνομο, πρέπει να τις παρουσιάσει και το ζήτημα να διευθετηθεί. Οτιδήποτε λιγότερο πλήττει την ακεραιότητα των εκλογών μας, είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας», σημείωσε ο Πολ Μίτσελ, βουλευτής που εκλέγεται στο Μίσιγκαν.

Αλλά, ακόμα και ο στενός συνεργάτης του Τραμπ, Γερουσιαστής Μιτς Μακ Κόνελ, άφησε αιχμές για τα όσα λέει ο Τραμπ, λέγοντας ότι «το να λες ότι κέρδισες τις εκλογές είναι διαφορετικό από το τελικό αποτέλεσμα», ενώ και η Γερουσιαστής Λίζα Μουρκόουσκι κάλεσε τους πάντες να έχουν υπομονή ώστε να τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Πηγή: economico.gr