Τόκιο Ολυμπιακοί

Κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές, θα διεξαχθούν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημιας.

Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτικής επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το Τόκιο μπαίνει για τέταρτη φορά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Η απόφαση  ήρθε μετά από συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης, διοργανωτών του Τόκιο και εκπροσώπων των Ολυμπιακών και παραολυμπιακών Αγώνων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, μετά την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, οι οποίοι θα διαρκέσουν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Ο Σικεγκέρου Ομι, επικεφαλής σύμβουλος υγείας της κυβέρνησης, δήλωσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας ότι είναι σημαντικό να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των αξιωματούχων των Ολυμπιακών Αγώνων κι άλλων που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις.

“Η εικόνα των θεατών θα έστελνε αντιφατικό μήνυμα”

Το διάστημα από αρχές Ιουλίου έως τον Σεπτέμβριο είναι «μια από τις πιο σημαντικές περιόδους» για την καταπολέμηση του κορονοϊού στην Ιαπωνία, τόνισε. «Λέμε ότι είναι προτιμότερο να γίνονται οι εκδηλώσεις χωρίς θεατές» συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Ζητάμε από πολλούς ανθρώπους να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση. Οι εικόνες των θεατών θα έστελναν ένα αντιφατικό μήνυμα σε πολλούς ανθρώπους και τα συναισθήματα των ανθρώπων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας»

«Είναι λυπηρό που οι Αγώνες θα γίνουν με αυτή τη μορφή, δήλωσε η  Πρόεδρος της Οργανωντικής Επιτροπής Σέικο Χασιμότο ζητώντας συγγνώμη από όσους αγόρασαν εισιτήρια, ενώ ο Σούγκα χαρακτήρισε την κίνηση «απαραίτητη».

Οι εμπειρογνώμονες Υγείας επανέλαβαν πρόσφατα ότι το να μην υπάρχουν θεατές στους Ολυμπιακούς θα ήταν η λιγότερο ριψοκίνδυνη επιλογή, εν μέσω ευρείας ανησυχίας του κοινού σχετικά με τον κίνδυνο οι Αγώνες να τροφοδοτήσουν νέα «κύματα» κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr