Μητσοτάκης Τσίπρα

Τους πυλώνες της στρατηγικής της Κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα, στη μάχη κατά της πανδημίας, ξεδιπλώνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».  Παράλληλα, ξεκαθαρίζει με τρόπο ρητό ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια, αλλά και τις εισηγήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος για προσφυγή στις κάλπες ακόμα και πριν από το καλοκαίρι.

Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά προαναγγείλει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον και κατηγορεί για υπονόμευση της μάχης  που δίνουν πολιτεία και πολίτες κατά της πανδημίας.

Μητσοτάκης: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, εξηγώντας ότι επιθυμεί να θέσει στην κρίση των πολιτών συνολικά την πολιτική του και τα… «παραδοτέα» που αφορούν στην ανάταξη της οικονομίας.

  • «Θέλω στην τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να συγκριθούν τα πάντα: ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός, η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση, το έργο, οι επιδόσεις και η θέση της Ελλάδας στις δύο περιόδους», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «άλμα δεκαετίας μετά τον κάβο της πανδημίας, ενώ υπογραμμίζει ότι «θέλω να παρουσιάσω μια αλλαγμένη χώρα στο τέλος της τετραετίας».

Ο πρωθυπουργός υπολογίζει ότι το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθούν συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης και απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ενώ δεσμεύεται για την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Η περαιτέρω ενίσχυση του Ε.Σ.Υ και το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ο πρώτος πυλώνας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και covid testing σε πιο εκτεταμένη κλίμακα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διστάσει να επιτάξει και ιδιωτικές μονάδες υγείας αν χρειαστεί.

Ο δεύτερος πυλώνας, όπως εξηγεί ο ίδιος, «είναι η μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας. Και στη συνέχεια, με ρυθμίσεις που θα απελευθερώνουν προσεκτικά οικονομικές δραστηριότητες».

«Πρώτο βήμα, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου», προσθέτει ο Πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν αυτή τη «βαλβίδα εκτόνωσης» και θα πεισθούν, όπως σημειώνει, να επανέλθουν στην τήρηση των κανόνων «που έχουν ατονήσει».

Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Προτιμά τον δρόμο από το νόμο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνει με σφοδρότητα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις, κατηγορώντας τον για υγειονομικό αλλά και για κοινωνικό σαμποτάζ…

«Γιατί εκπέμπει το μήνυμα της συλλογικής παραβίασης των μέτρων προστασίας. Προσβάλλοντας όχι μόνο τους ασθενείς στις Μ.Ε.Θ. και τους γιατρούς που μάχονται. Αλλά και τα εκατομμύρια που πειθαρχούν και υπομένουν τους περιορισμούς», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός προσάπτει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προτιμά τον δρόμο από το νόμο» και αναφερόμενος στο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό μορατόριουμ», τον κατηγορεί ότι θέλει… «τη Δημοκρατία σε καραντίνα», τη Βουλή να μην νομοθετεί «και να μην αποφασίζει η Κυβέρνηση υπό την απειλή διαδηλώσεων».

“Το δημόσιο σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε πλήρως” σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει ότι γκρεμίστηκαν τα στερεότυπα περί «τεμπέλη» δημοσίου υπαλλήλου. Κατηγορεί, δε,  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι προτιμά «τον δρόμο από τον νόμο» και προσθέτει ότι «η δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό Κουφοντίνα».

Πηγή: economico.gr