(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ορκίστηκαν σήμερα οι 300 βουλευτές της νέας Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό χάρτη να περιλαμβάνει οκτώ κόμματα, τρία εκ των οποίων μπαίνουν για πρώτη φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η είσοδος των τριών κομμάτων έφερε αλλαγή στη χωροταξία της Βουλής, κάτι που αποτέλεσε θέμα… συζήτησης και στο μέλλον ίσως προκαλέσει απρόβλεπτες καταστάσεις.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάθονται στις δύο δεξιές πτέρυγες και στο κέντρο της κεντρικής πτέρυγας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάθισαν στα μπροστινά έδρανα της κεντροαριστερής πτέρυγας, όπως βλέπει το προεδρείο της Βουλής, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέλαβε τις θέσεις στα μπροστά έδρανα της κεντρικής πτέρυγας.

Η ΚΟ του ΚΚΕ κατέλαβε, ως συνήθως, τις θέσεις της αριστερής πτέρυγας και πίσω της τοποθετήθηκε η ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας.

Πίσω από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν λάβει τη θέση τους οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι βουλευτές της Νίκης έλαβαν τις θέσεις πίσω και δεξιά από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές των Σπαρτιατών καθονται στα «ορεινά» και προς τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου βρισκόταν κατά την προηγούμενη περίοδο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25.

Η θέση των Σπαρτιατών αποτελεί «έκπληξη», καθώς τα θεωρούμενα Ακροδεξιά σχήματα δεν τοποθετήθηκαν, όπως γίνεται παραδοσιακά, δεξιά της αίθουσας της Ολομέλειας.

Για αυτόν τον λόγο πληροφορίες από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο πρόεδρος της ΚΟ σκέφτεται να στείλει επιστολή διαμαρτυτίας στον Κωνσταντίνο Τασούλα μόλις εκλεγεί το προεδρείο της Βουλής για την κοινοβουλευτική «γειτνίαση» ΣΥΡΙΖΑ-Σπαρτατιών, θέμα το οποίο συζητήθηκε και κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr