Ομπάμα Τραμπ

Δημοσίως, και όσο ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παραβίασε ποτέ τον άγραφο κανόνα του πολιτικού far play: Δεν επέκρινε, δεν χαρακτήρισε άκομψα και δεν επιτέθηκε ποτέ στον διάδοχό του.

Στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες του όμως και στο παρασκήνιο, η εικόνα φαίνεται πως ήταν εντελώς διαφορετική. Και πως ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν απλώς έξαλλος με το πολιτικό μοντέλο Τραμπ, αλλά τον έβγαζε εκτός εαυτού. Σε βαθμό να έχει χαρακτηρίσει με άπειρα… κοσμητικά επίπεδα τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ.

“Σεξιστικό γουρούνι” και “γαμ…ος παράφρων”

Σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες στην Αμερική, κάποιοι μόνον από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσε ο Ομπάμα για τον Τραμπ ήταν «τρελός», «ρατσιστής, σεξιστικό γουρούνι», «γαμ…ος  παράφρων» και «διεφθαρμένος μαλ…ας».

Τους χαρακτηρισμούς αυτούς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, αποκαλύπτει το βιβλίο «Βattle for the Soul: Inside the Democrats’ Campaigns to Defeat Donald Trump» του Εντουαρντ Αιζακ Ντόβερε, συντάκτη του «the Atlantic» που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

 “Είναι τρελός” και “ρατσιστής”

Στο βιβλίο του, ο Ντόβερε αναφέρει πως ο Ομπάμα αρχικά προτιμούσε τον Τραμπ στην προεδρία από τον Τεντ Κρουζ, καθώς ο Τραμπ δεν έφτανε ούτε κατά διάνοια την ευφυΐα του σκληροπυρηνικού γερουσιαστή του Τέξας.

Όμως, από το 2017, οπότε και άρχισε να διαφαίνεται το προβάδισμα του Τραμπ, ο Ομπάμα συνειδητοποίησε τι εστί Τραμπ και αντέδρασε όπως και πολλοί ακόμη στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Είναι τρελός. Οι μεγάλοι δωρητές ψάχνουν να αποσπάσουν μια αντίδρασή του σε αντάλλαγμα για τις μεγάλες επιταγές που γράφουν στον όμιλό του» είχε πει ο Ομπάμα, σύμφωνα με τον Ντόβερε.

Σε απόσπασμα του βιβλίου του αναφέρει πως ο Ομπάμα έλεγε: «πιο συχνά: ‘δεν πίστευα πως θα ήταν τόσο άσχημα’. Κάποιες φορές: ‘Δεν πίστευα πως θα είχαμε για πρόεδρο έναν ρατσιστή, ένα σεξιστικό γουρούνι’».

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης «διεφθαρμένο μαλ…α» τον Τραμπ όταν πληροφορήθηκε πως εκείνος μιλούσε με ξένους ηγέτες -περιλαμβανομένου και του Βλαντιμίρ Πούτιν εν μέσω έρευνας για την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές- χωρίς συμβούλους κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr