Δρίτσας: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη»!
Ο Θόδωρος Δρίτσας ποζάρει στο λιμάνι του Πειραιά ως υπουργός Ναυτιλίας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Του Θοδωρή Καλούδη

«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί, πιστεύω εγώ, από την δράση αυτών των οργανώσεων, των τρομοκρατικών. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές». Τάδε έφη ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας!

Δεν θα σταθούμε μόνο στο αυτονόητο: ότι αυτές οι δηλώσεις εκπροσώπου κοινοβουλευτικού κόμματος προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων

Θα επισημάνουμε ότι ο κ. Δρίτσας :

  • Εκπροσωπεί, ως κορυφαίο στέλεχος, ένα κόμμα που στις τελευταίες εκλογές κέρδισε την εμπιστοσύνη σχεδόν του 1/3 των Ελλήνων πολιτών. Συμφωνούν μαζί του;
  • Εκφράζει μια «τάση» στο ΣΥΡΙΖΑ που, αν δεν ταυτίζεται, σίγουρα βλέπει με συμπάθεια ακραίες συμπεριφορές αναρχοαυτόνομων ομάδων που επιδιώκουν το χάος και «δικαιολογεί» τη θεωρία και τις πρακτικές της τρομοκρατίας. (βλ. «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές» – «΄Οταν οι αντάρτες θα κατέβουν στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα»)

Η τάση αυτή κινείται με νοοτροπία, πολιτικές στοχεύσεις και πρακτικές που ανήκουν σε ξεπερασμένες και καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών εποχές. Με αντιλήψεις, που έχουν θαφτεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως οπισθοδρομικές, αντιδημοκρατικές, παρωχημένες, τελικά επικίνδυνες. Αντιμετωπίζει τη ζωή με μιζέρια, τη δημοκρατία με ανατριχίλα, την εξέλιξη με καχυποψία, τους αντίπαλους με μίσος.

Ο κ. Δρίτσας είναι αυθεντικός εκπρόσωπος ενός φανατικού «αριστερού» επαναστατισμού, με βαθιές ρίζες στα «γουναράδικα» και στις πιο σκοτεινές πλευρές της κομμουνιστικής ορθοδοξίας του.

Το δυστύχημα είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό, τυχαίο μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους του ΣΥΡΙΖΑ που μας κυβέρνησαν. Και επιδιώκουν, πάση θυσία, να μας ξανακυβερνήσουν!

Πηγή: economico.gr