ουκρανια χερσωνα πλημμυρα

Την ίδια ώρα που Ρωσία και Ουκρανία “πετάνε το μπαλάκι” των ευθυνών για το ποιος γκρέμισε το φράγμα στη Νότια Ουκρανία, και συγκεκριμένα το φράγμα της Καχόβκα στη περιοχή της Χερσώνας, οι κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν στα σπίτια τους λόγω πλημμύρας που προκάλεσε η κατάρρευση του φράγματος.

Οι εικόνες είναι σκληρές καθώς κάτοικοι κουβαλούν παιδιά, κατοικίδια και προσωπικά αντικείμενα σε δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, ενώ υπάρχουν σημεία που το ύψος που έχει φτάσει το νερό ξεπερνά το 1,5 μέτρο! Κάποιοι από τους κατοίκους φοβούνται πως αν συνεχιστεί η πλημμύρα και το νερό φτάσει ακόμη ψηλότερα, θα χάσουν μέχρι και τα σπίτια τους.

Ο αντίκτυπος της καταστροφής θα είναι ορατός για πολλά χρόνια στην Ουκρανία, καθώς τα νερά που κρατούσε το φράγμα είχαν βαρύνουσα σημασία για τον αγροτικό -αλλά όχι μόνο- τομέα της χώρας, που αποτελεί και έναν εκ των μεγαλύτερων εξαγωγέων σιτηρών παγκοσμίως.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η καταστροφή φραγμάτων απαγορεύεται ρητά από τις Συνθήκες της Γενεύης, την ίδια ώρα που καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να αποδείξει πως το έγκλημα διαπράχθηκε από την άλλη.

Με πληροφορίες του Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr