εγκλήματα πολέμου

Ως πιθανά εγκλήματα πολέμου εξετάζονται τα ανηλεή πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, που μέχρι τώρα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους.

Αυτό ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς της διεθνούς ομάδας ερευνών Atrocity Crimes Advisory (ACA).

Από τις επιθέσεις της Δευτέρας -τις σφοδρότερες που έχει εξαπολύσει η Μόσχα από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία- σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, ενώ το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας υπέστη σοβαρές ζημιές.

Άλλες αεροπορικές επιδρομές χθες, Τρίτη (11/10), κόστισαν τη ζωή σε επτά ανθρώπους στην πόλη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, και βύθισαν στο σκοτάδι μέρος της Λβιβ στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Τι δηλώνει ο επικεφαλής εισαγγελέας της ACA για τις επιθέσεις της Ρωσίας

Ερευνητές μετέβησαν σε διάφορες περιοχές του Κιέβου και εξέτασαν τις ζημιές που έχουν υποστεί μη στρατιωτικές υποδομές, επεσήμανε ο Βρετανός δικηγόρος Νάιτζελ Ποβός, επικεφαλής εισαγγελέας της ACA, η οποία συστάθηκε από την ΕΕ, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ και βοηθά τους Ουκρανούς εισαγγελείς στις έρευνές τους.

«Επισκεφθήκαμε όλες τις περιοχές στο Κίεβο χθες», πρόσθεσε.

«Οι επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών φαίνεται ότι είχαν μηδαμινές επιπτώσεις στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τεράστιες στην υγεία, τα δεινά και την εξάπλωση του φόβου μεταξύ των αμάχων, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας», τόνισε ο Ποβός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr