Πούτιν εθελοντές

Τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδεικνύεται πιο δύσκολη υπόθεση για τη Ρωσία, από ότι ίσως είχε φανταστεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ίδιος φαίνεται να θέλει να ενισχύσει το μέτωπο ιδίως στα ανατολικά της χώρας που διεξάγονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τον ρωσικό στρατό με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι θέλει να επιτρέψει σε «εθελοντές» να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων και ενέκρινε την παράδοση των κατασχεθέντων δυτικών πυραυλικών συστημάτων στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία μαχητές.

Να πάρουν αντιαρματικά μαχητές από το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αντιαρματικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια τέτοια ιδέα.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να επιτραπεί να έρθουν, σε όσους θέλουν να πολεμήσουν εθελοντικά με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

16.000 «εθελοντές» στη Μέση Ανατολή

Ο κ. Shoigu δήλωσε ότι υπάρχουν 16.000 «εθελοντές» στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να έρθουν να πολεμήσουν.

Οι εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν τον λαό του Ντονμπάς μπορούν να διευκολυνθούν να φτάσουν στην περιοχή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Εάν υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να πάνε εκεί και να βοηθήσουν τον λαό του Ντονμπάς ως εθελοντές, ειδικά δωρεάν, λοιπόν, θα πρέπει να ικανοποιήσουμε την επιθυμία τους και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr