τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων

Μετά από 4 ώρες διαπραγματεύσεων και εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων από ρωσικές δυνάμεις, Μόσχα και Κίεβο φαίνεται να σημείωσαν μικρή πρόοδο στις συζητήσεις που πραγματοποίησαν.

Μικρές θετικές εξελίξεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως αυτές έρχονται από το ουκρανικό στρατόπεδο, υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων, όπου τις προηγούμενες ημέρες καθίσταντο αδύνατοι.

Όπως δήλωσε σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, οι δύο πλευρές φέρεται να συμφώνησαν στην τήρηση της ασφάλειας των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι εντατικές διαβουλεύσεις για ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός και εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα που θα βελτίωναν σημαντικά την κατάσταση 

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη αποφέρει τα αποτελέσματα που θα βελτίωναν σημαντικά την κατάσταση.

The third round of negotiations has ended. There are small positive subductions in improving the logistics of humanitarian corridors… Intensive consultations have continued on the basic political block of the regulations, along with a ceasefire and security guarantees.

Δείτε εδώ : pic.twitter.com/s4kEwTNRhI

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 7, 2022

Στα χαρτιά η κατάπαυση του πυρός

Σημειώνεται πως το ζήτημα των ανθρωπιστικών διαδρόμων βρισκόταν εξ αρχής στην κορυφή της ατζέντας του τρίτου γύρου συζητήσεων, αφού στους δύο προηγούμενους δεν επετεύχθη σημαντική πρόοδος.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ουκρανών αμάχων για να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη, καθώς συνεχίζεται ο ρωσικός βομβαρδισμός των πόλεων – κλειδιά στο νότο και τα ανατολικά της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr