Εκτός από την πραγματική σύρραξη -με τα δραματικά αποτελέσματα- που εξελίσσεται στην Ουκρανία, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ο «πόλεμος» της προπαγάνδας.

Καταγγελία για χιλιάδες μισθοφόρους

Έτσι, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει προσελκύσει περίπου 7.000 μισθοφόρους από δεκάδες κράτη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. «Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, το καθεστώς του Κιέβου έχει προσελκύσει στην Ουκρανία, μόνο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 7.000 ξένους μισθοφόρους από 63 κράτη», ανέφερε η Ζαχάροβα. Από την πλευρά του, το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συμμετέχει και η διαβόητη ρωσική «Ομάδα Βάγκνερ», η οποία είναι επίσης μισθοφορική.

Από την άλλη, η Ζαχάροβα κατηγόρησε τις αρχές του Κιέβου ότι εμποδίζουν την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από την Ουκρανία προς τη Ρωσία. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο ρωσικός στρατός ανοίγει καθημερινά ανθρωπιστικούς διαδρόμους που επιτρέπουν στους αμάχους να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες περιοχές. «Ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να αρνείται να εκκενώσει τους αμάχους προς τη Ρωσία», ισχυρίστηκε.

Νέα «πυρά» κατά του ΝΑΤΟ

Αναφορικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, τόνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη. «Οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία συνεχίζονται με στόχο τη διασφάλιση του ουδέτερου και μη πυρηνικού καθεστώτος της», δήλωσε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας, ωστόσο, πως οι Ουκρανοί διαπραγματευτές προσπαθούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αρνούμενοι να υιοθετήσουν μια εποικοδομητική προσέγγιση σε θέματα προτεραιότητας.

Ακολούθως, κατηγόρησε εκ νέου το ΝΑΤΟ για τις ενέργειές του στον πόλεμο της Ουκρανίας. «Σε αντίθεση με τις δηλώσεις ότι οι εχθροπραξίες πρέπει να τερματιστούν το συντομότερο δυνατό, οι χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την εξέλιξη της επιχείρησης», αυξάνοντας την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού, όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, ωθώντας έτσι «το καθεστώς του Κιέβου να συνεχίσει την επιθετικότητα κατά των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, και να διαπράττει νέα νεοναζιστικά εγκλήματα πολέμου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr