Σε νέα προσπάθεια αναπτέρωσης του καταρρακωμένου ηθικού των πολιτών, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα, επιδίδεται ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι, μετά τις μεγαλοστομίες για σπάσιμο του «τριγώνου του διαβόλου», η υπουργός Εργασίας, Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της χώρας, Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτσούκ, ανακοίνωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Τουρκία θα αυξηθεί κατά 21,56% στο ακαθάριστο μέγεθός του και κατά 16% στο καθαρό μέσα στο 2021.

Στο 12,1% ο πληθωρισμός

Ο καθαρός κατώτατος μισθός στην Τουρκία είναι σήμερα 2.865 λίρες, ήτοι περίπου 377 δολάρια, και η Σελτσούκ ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί κατά περίπου επτά εκατοστιαίες μονάδες από τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου, με την Κεντρική Τράπεζα να προβλέπει πληθωρισμό 12,1% για το 2020 και 9,4% για το 2021.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, μετά από απώλειες της τάξης του 21%, η τουρκική λίρα μοιάζει να σταθεροποιείται και κάποιες φορές να ενισχύεται έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να πέφτει για πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο κάτω από τις 7,5 λίρες ανά δολάριο, μετά τις μεγάλες αυξήσεις στα επιτόκια που αποφάσισε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Πηγή: economico.gr