Ο Μπράνσον στο διάστημα

Το ταξίδι που έμοιαζε άπιαστο όνειρο και επιστημονική φαντασία, το τουριστικό ταξίδι στο διάστημα, είναι πια πραγματικότητα. Τουλάχιστον εάν είσαι… μεγιστάνας: Ρίτσαρντ Μπράνσον και Τζεφ Μπέζος κάνουν πρώτοι το μεγάλο βήμα και ταξιδεύουν σε λίγες μέρες στο διάστημα, δίνοντας και το σύνθημα για τις επιβατικές πτήσεις του μέλλοντος εκτός πλανήτη Γη.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στο διάστημα στις 11 Ιουλίου

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον σχεδιάζει να πετάξει στο διάστημα στις 11 Ιουλίου, λίγες μέρες πριν από το αντίστοιχο προγραμματισμένο ταξίδι του έτερου δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος.

Το διαστημόπλοιο VSS Unity θα μεταφέρει επίσης, μαζί με τον Μπράνσον, τρεις υπαλλήλους της Virgin Galactic και δύο πιλότους. Η τοποθεσία εκτόξευσης είναι στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Στις 20 Ιουλίου… εκτοξεύεται ο Τζεφ Μπέζος

Ο Μπέζος σχεδιάζει το δικό του ταξίδι στο διάστημα στις 20 Ιουλίου, από το Δυτικό Τέξας, με έναν πύραυλο που κατασκευάστηκε από την Blue Origin, τη διαστημική εταιρεία του ιδρυτή της Amazon.com.

Η πτήση του Μπράνσον θα εκπληρώσει έναν μακροχρόνιο στόχο του μεγιστάνα του Ηνωμένου Βασιλείου και της εταιρείας του Virgin Galactic, την οποία ίδρυσε το 2004.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανάλυση δεδομένων από την τελευταία δοκιμαστική πτήση της στις 22 Μαΐου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν έτοιμη να αξιοποιήσει την εμπειρία, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Μάικλ Κόγκλαζιερ.  Και ο Μπράνσον απλώς επέλεξε σε ποια από τις δύο προγραμματισμένες για αυτό το καλοκαίρι πτήσεις θα προτιμούσε να συμμετάσχει.

«Είμαστε έτοιμοι», είπε ο Κόγκλαζιερ σε συνέντευξή του. «Δεν υπάρχει κανένας διαστημικός αγώνας ή  ‘Ποιος πηγαίνει πρώτος;’ σε όλο αυτό. Κάνουμε τις δοκιμαστικές πτήσεις μας και όταν είμαστε έτοιμοι θα πετάξουμε».

Τουριστικές πτήσεις για πελάτες το 2022

Ο Μπράνσον θα αξιολογήσει την «εμπειρία του ιδιώτη αστροναύτη», δήλωσε η Virgin Galactic, καθώς ετοιμάζεται να προσφέρει πτήσεις σε πελάτες το 2022. Το ταξίδι αυτό το μήνα θα είναι παρόμοιο με τη δοκιμαστική πτήση του Μαΐου, στην οποία το Unity πέταξε σε υψόμετρο άνω των 55 μιλίων (89 χιλιόμετρα).

«Μετά από περισσότερα από 16 χρόνια έρευνας και δοκιμών, η Virgin Galactic είναι πρωτοπόρος μιας νέας εμπορικής διαστημικής βιομηχανίας, η οποία είναι έτοιμη να ανοίξει στην ανθρωπότητα το δρόμο για το διάστημα και να αλλάξει τον κόσμο για τα καλά», δήλωσε ο Branson.

Εκτόξευση και για την μετοχή της Virgin Galactic

Η μετοχή της Virgin Galactic ανέβηκε κατά 34% στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα.

Το ταξίδι θα αποτελέσει την τέταρτη πτήση της Virgin Galactic στο διάστημα με μέλη πληρώματος. Μαζί με τον Μπράνσον θα βρίσκεται η Μπετ Μόοουζες, η επικεφαλής εκπαιδεύτρια αστροναυτών της εταιρείας, ο Κόλιν Μπένετ, μηχανικός και ηΣιρίσα Μπάντλα, αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων.

Τα στελέχη της Virgin Galactic δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ξαναρχίσουν τις πωλήσεις τουριστικών διαστημικών εισιτηρίων μετά τις δύο δοκιμαστικές πτήσεις αυτό το καλοκαίρι. Η εταιρεία ανέστειλε τις πωλήσεις μετά τη συντριβή του διαστημικού σκάφους της το 2014, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα πιλότος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr