Ερντογάν κυρώσεις

Πανηγυρίζει και προκαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν με την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που έριξε ξανά στα «μαλακά» την Τουρκία: Ο τούρκος πρόεδρος συγχαίρει τις «χώρες της Ε.Ε. που έχουν κοινή λογική» και προεξοφλεί πως ούτε η σύνοδος του Μαρτίου θα παράξει συνέπειες που θα πλήξουν την Τουρκία.

«Τα δικαιώματά μας πρέπει να μας δοθούν», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής, διαμηνύοντας: «Υπάρχουν τώρα πολλά δικαιώματα που τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να δώσουν στην Τουρκία».

«Να είναι καλά οι λογικές χώρες στην ΕΕ που απέτρεψαν αυτό το παιχνίδι επιδεικνύοντας θετική στάση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο αίτημα Ελλάδας, Κύπρου και Γαλλίας να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. «Υπάρχει μια προσδοκία πως τον Μάρτιο του 2021 θα συζητηθούν τα θέματα αυτά. Δεν υπάρχει δυνατότητα να αποφασιστεί και τότε κάτι»,τόνισε.

Σε ομιλία του, εξάλλου, σε αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος AK, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως ενδεχόμενες κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πλήξουν και τις δύο πλευρές και δεν θα ωφελήσουν κανέναν και πως οι σχέσεις δεν πρέπει να θυσιαστούν ως αποτέλεσμα.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τους πολιτικούς των ΗΠΑ και της ΕΕ να αποστούν από την επιρροή αντιτουρκικών λόμπι λέγοντας πως δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τον διάλογο και τη συνεργασία.

Πηγή: economico.gr