Πούτιν δύσκολη κατάσταση

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που η Μόσχα διακήρυξε πως είναι μέρος της Ρωσίας ήταν «εξαιρετικά δύσκολη» και διέταξε τις υπηρεσίες ασφαλείας να αυξήσουν την παρακολούθηση για να ασφαλίσει τα σύνορά της και να αντιμετωπίσει νέες απειλές.

Νέο ρωσικό μέτωπο εισβολής 

Τα σχόλια του Πούτιν έλαβαν χώρα την Ημέρα Υπηρεσιών Ασφαλείας, που γιορτάζεται ευρέως στη Ρωσία. Το Κίεβο από πλευράς του ανανέωσε τις εκκλήσεις για περισσότερα όπλα αφού ρωσικά drones χτύπησαν εγκαταστάσεις ενέργειας, ενώ αυξάνονται οι φόβοι πως η Λευκορωσία, σύμμαχος της Μόσχας, θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εισβολής εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν διέταξε την FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) να αυξήσει την παρακολούθηση στη ρωσική κοινωνία και τα σύνορα της χώρας για να αντιμετωπίσει την «εμφάνιση νέων απειλών» από το εξωτερικό και από προδότες εντός των συνόρων.

Σε μια σπάνια παραδοχή πως η εισβολή στην Ουκρανία δεν πήγαινε ομαλά, ο Πούτιν προειδοποίησε για τη δύσκολη κατάσταση στις περιοχές της Ουκρανίας την προσάρτηση των οποίων η Μόσχα ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο και διέταξε την FSB να διασφαλίσει την «ασφάλεια» των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση 

«Η κατάσταση στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια είναι εξαιρετικά δύσκολη» είπε ο Πούτιν αργά τη Δευτέρα, σε σχόλια που μεταφράστηκαν από το Reuters.

Τη Δευτέρα ο Πούτιν έκανε την πρώτη του επίσκεψη στη Λευκορωσία από το 2019, όπου ο ίδιος και ο ομόλογός του διακήρυξαν τις όλο και πιο στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μα δεν αναφέρθηκαν στην Ουκρανία.

Το Κίεβο, στο μεταξύ, ζητούσε περισσότερα όπλα από τη Δύση αφού ρωσικά drones «καμικάζι» χτύπησαν υποδομές ενέργειας νωρίς τη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr