Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group Σπυρίδων Πασχάλης, μετά το τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά και το πλοίο Blue Horizon.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έκανε δεκτή την παραίτηση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.

Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα. Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας».

Δικαστική έρευνα για την Attica Group

Στο μεταξύ, τεράστιες ποινικές εξελίξεις πυροδοτεί η υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη, για την οποία κατηγορούνται τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά αναζητά ευθύνες και της πλοιοκτήτριας εταιρίας, καθώς διερευνάται το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία!

Κατά τις ίδιες πηγές, σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί ποιος έδωσε την εντολή στον καπετάνιο, να αποπλεύσει το πλοίο, ενώ ήταν ήδη γνωστό στον πλοίαρχο ότι, ο 36χρονος Αντώνης είχε πέσει στη θάλασσα.

Ο ίδιος ο καπετάνιος – σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας – έχει παραδεχτεί ότι, ακούστηκε η κραυγή «Άνθρωπος στη θάλασσα» και παρόλα αυτά ο ίδιος – παρά το ότι, είναι υποχρεωμένος από τους κανόνες του Ναυτικού Δικαίου – δεν έσβησε τις μηχανές και δεν έκανε καμία προσπάθεια διάσωσης!

Στο μεταξύ, διενεργείται έρευνα, για τις εγκληματικές ευθύνες των λιμενικών, καθώς κανένας δεν ήταν έξω από το πλοίο, όπως επιτάσσει ο κανονισμός.

Μάλιστα, για λόγους αμεροληψίας, την έρευνα δεν θα διενεργήσει το Ναυτοδικείο, όπως θα έπρεπε λόγω αρμοδιότητας, αλλά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με εποπτεία της ίδιας της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Μαραγκάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr