Όμικρον : Νεότερα στοιχεία καταρρίπτουν τα περί

Ένα νέο γράφημα του ερευνητή, Τέο Σάντερσον, στο βρετανικό Ινστιτούτο Σάνγκερ, το οποίο δείχνει την καμπύλη της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων της Όμικρον στο Λονδίνο, προκαλεί ρίγη ανησυχίας στην επιστημονική κοινότητα διεθνώς, διότι αποδεικνύει ότι εξαπλώνεται με απίστευτη ταχύτητα.

Όπως σχολιάζει, πλέον, το 83% των κρουσμάτων στο Λονδίνο είναι Όμικρον. «Τώρα προκαλεί πενταπλάσια κρούσματα από τη Δέλτα» σημειώνει.

Σημειώνεται ότι η ίδια τάση παρατηρείται και σε άλλες περιοχές, όπως ο Καναδάς ή η Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη). Δείτε τα αντίστοιχα γραφήματα:

Αυτό που συμβαίνει με την «Όμικρον» είναι ότι παρουσιάζει ξαφνική έκρηξη, ενώ αρχικά φαίνεται να κινείται με πιο αργούς ρυθμούς.

Έρευνα διαψεύδει τα περί «ελαφρύτερης νόσησης» για την Όμικρον

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Reuters, νέα έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, συνέκρινε 11.329 περιστατικά ασθενών με τη παραλλαγή Όμικρον με περίπου 200.00 κρούσματα άλλων παραλλαγών του κοροναϊού.

Όπως τονίζει το Reuters, οι ερευνητές εκτιμούν ότι «δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά περιστατικά από τη Δέλτα, κρίνοντας από την αναλογία των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί και εμφανίζουν συμπτώματα ή από την αναλογία όσων νοσηλεύονται μετά τη μόλυνση».

Αυτά είναι τα βασικά συμπτώματα όσων έχουν την παραλλαγή Όμικρον

Για τα συμπτώματα της Covid από την αρχή του πρώτου πανδημικού κύματος μέχρι τώρα και κατά πόσο οι μεταλλάξεις έπαιξαν ρόλο σε αυτό, μίλησε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας, Νικόλαος Σύψας, σε εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Ο καθηγητής τόνισε πως στην αρχή οι ασθενείς με covid ταλαιπωρούνταν κυρίως από πυρετό, ξηρό επίμονο βήχα και σε μικρό βαθμό γαστρεντερικές διαταραχές. Ωστόσο όπως τόνισε τα πράγματα αλλάξαν όταν ήρθε η παραλλαγή Δέλτα.

«Πλέον κυριαρχούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Μύτη που τρέχει, πονόλαιμος και πονοκέφαλος είναι τα βασικά συμπτώματα», τόνισε ο κύριος Σύψας.

Ο καθηγητής ανέφερε και τα πρώτα στοιχεία για τα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής με την παραλλαγή Όμικρον.

«Ήδη τα στοιχεία των πρώτων εβδομάδων δείχνουν ξανά κοινό κρυολόγημα. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με πονοκέφαλο, κόπωση και μύτη που τρέχει.

«Σε περίπτωση λοιπόν που αναρωτηθεί κανείς τι έχει, η απάντηση είναι «Δεν γνωρίζω», οπότε η λύση είναι τεστ και κατά προτίμηση μοριακό», τόνισε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr