κορονοϊός lockdown

Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική τουλάχιστον έως τις 22 Μαρτίου εισηγείται η επιτροπή επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας, καθώς το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο αλλά και η εικόνα από τα νοσοκομεία δεν επιτρέπουν ακόμη οποιαδήποτε χαλάρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή συνεδρίασή της εκτός από την παράταση της ισχύουσας κατάστασης για την Αθήνα εισηγήθηκε την ένταξη κι άλλων περιοχών, όπως τα Γιάννενα και η Χαλκιδική στο «βαθύ κόκκινο».

Εννέα ακόμη περιοχές σε “βαθύ κόκκινο”

Συγκεκριμένα, εισηγήθηκε  “βαθύ κόκκινο”, με το αυστηρό lockdown που αυτό συνεπάγεται , για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Εφόσον τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να ακολουθήσει την εισήγηση, τότε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει τις ανακοινώσεις το απόγευμα.

Τα νέα μέτρα θα φέρουν αλλαγές στα μαγαζιά και βέβαια στην ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η εκτίμηση των ειδικών είναι πως το τρίτο, σκληρό κύμα της πανδημίας δεν πρόκειται να υποχωρήσει πριν από τα τέλη του μήνα, ή τουλάχιστον πριν περάσει μία εβδομάδα ακόμη.

Σαρρηγιάννης: Δεν θα δούμε μείωση πριν από το τέλος Μαρτίου

«Είμαστε σε δύσκολη φάση», τόνισε στον Σκάι ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής, Δημοσθένης Σαρρηγιάννης. προσθέτοντας  ότι προβλέπει αυξητική πορεία στα κρούσματα. Το πρόβλημα, κατά τον ίδιο, επικεντρώνεται «κυρίως στα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού”.

«Έτσι όπως πηγαίνουμε αυτή τη στιγμή, νομίζω πως ναι», είπε, κάνοντας λόγο για αύξηση κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμανθεί στα 2.500, ίσως και κάποιες μέρες στα 3.000. Και εκτίμησε ότι «πριν το τέλος Μαρτίου δεν θα δούμε ουσιαστική πτώση των κρουσμάτων», κ

Παγώνη: Μετά τις 17 Μαρτίου η μείωση

«Κανένας ιός δεν έχει φύγει. Εδώ θα είναι και ο κορωνοϊός. Απλώς θα εμβολιαστούμε και οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές», τόνισε και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο MEGA, είπε: «Μετά τις 17 του μήνα, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται σιγά σιγά. Θα αργήσουν να μειωθούν όσοι είναι στις ΜΕΘ, θα χρειαστεί κάνα δεκαπενθήμερο», είπε και πρότεινε: «Μετά τις 17 να ξεκινήσουν τα σχολεία, και μαζί τα καταστήματα με τα sms ώστε να ελέγχεται ο κόσμος. Στο τέλος της άλλης βδομάδας».

«Δεν είναι δυνατόν να κλειστεί παραπάνω ο κόσμος στα σπίτια του. Η οικονομία βλέπουμε που έχει φτάσει. Αρχές Απριλίου, το πρώτο δεκαπενθήμερο, πρέπει να ξεκινήσει η εστίαση, γιατί δεν είναι δυνατόν να μαζεύονται όλοι στα παγκάκια και στις πλατείες για να πίνει καφέ. Δεν αντέχει ο κόσμος να μείνει άλλο μέσα», συμπλήρωσε.

Πηγή: economico.gr