Μητσοτάκης ντίζελ

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος και μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω στήριξη για το πετρέλαιο κίνησης το οποίο μετά τον τερματισμό της επιδότησης στην αντλία, πλέον η τιμή του ανά λίτρο βρίσκεται πιο ψηλά από την αμόλυβδη βενζίνη.

Παγκόσμιο φαινόμενο η αύξηση της τιμής του ντίζελ

«Αυτό στο ντίζελ είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Παντού στην Ευρώπη οι τιμές του ντίζελ έχουν αυξηθεί περισσότερο από της βενζίνης. Δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Ας συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ελληνικό πρόβλημα.

Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα, ότι ευθύνεται για τα πάντα στον κόσμο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μας απασχολεί το ζήτημα. Πράγματι οι αυξήσεις στο ντίζελ θα αυξήσουν το κόστος των προϊόντων. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λόγο για μέτρα της κυβέρνησης που δημιουργούν «ευτράπελα» αναφέροντας χαρακτηριστικά την κατάργηση της επιδότησης του ντίζελ κίνησης στην αντλία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Λαμβάνετε αποφάσεις που δημιουργούν ευτράπελα. Πήρατε την επιδότηση από το ντίζελ, αφού δεν φορολογήσατε πόρους, για να επιδοτήσετε το πετρέλαιο θέρμανσης. Πέρσι το ντίζελ είχε 1,4 και φέτος 2,1. Πρωτοφανές. Πού είναι το ντίζελ κίνησης πιο ακριβό από το πετρέλαιο; Με το ντίζελ κίνησης κινείται ο επιχειρηματίας που μεταφέρει προϊόντα. Κάνει πιο συμφέρουσα τη μεταφορά με ΙΧ παρά με επαγγελματικό αυτοκίνητο. Δεν είναι ευτράπελο αυτό;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr