εκπαιδευτικοί Συρίγος

Aνοιχτό ενδεχόμενο για επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς, ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, τονίζοντας πως η επιλογή αυτή είναι «πάνω στο τραπέζι».

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού το επόμενο διάστημα.

Ερχονται αλλαγές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ο ίδιος διεμήνυσε ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν αλλαγές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κάνοντας λόγο για αρρυθμίες που εντοπίστηκαν σε ειδικά μαθήματα, ειδικά στις αρχιτεκτονικές σχολές. Για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης, όπου εισήχθησαν μόνο 10 άτομα, ο κ. Συρίγος επεσήμανε ότι μόνοι τους οι υπεύθυνοι της σχολής έκαναν λάθος βάζοντας μια εξαιρετικά υψηλή ελάχιστη βάση εισαγωγής – 17,4 – στο γραμμικό σχέδιο όταν το κατάλαβαν, ζήτησαν να το αλλάξουν, αλλά είχαν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες.

«Στην αρχιτεκτονική Ξάνθης ήταν πρόβλημα η επιλογή της ίδιας της σχολής να έχει πολύ υψηλές βάσεις μη αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα είχε η κίνηση αυτή», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόβλημα στο Μαθηματικό της Σάμου – όπου εισήχθησαν μόνο 5 φοιτητές – αφορά στο γεγονός ότι το 2019 δημιουργήθηκαν πολλά τμήματα στην ηπειρωτική χώρα, και οι φοιτητές προτιμούν να πηγαίνουν σε αυτά, παρά σε ένα νησί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr