Μητσοτάκης Στέγαση

«Παράθυρο» για μείωση του ΦΠΑ άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης. Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει συνολικά την αποκλιμάκωση του ανώτατου και μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ κατά το δεύτερο μισό της επόμενης τετραετίας εφόσον όμως η οικονομία εξακολουθεί να παράγει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα.

“Ήμασταν απολύτως συνεπείς στις δεσμεύσεις μας του 2019”

«Ήμασταν απολύτως συνεπείς στις δεσμεύσεις μας του 2019 για μείωση της φορολογίας. Σε κάποια πεδία όπως η γονική παροχή κάναμε και παραπάνω βήματα. Σε άλλα αποκλίναμε. Είχαμε πει ότι ο συντελεστής για τις εταιρείες θα πάει από το 22% στο 20%. Όμως, δεν έχω πρόθεση να τον κατεβάσω από το 22% καθώς θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικός για τις επιχειρήσεις» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει ειδικά για τον ΦΠΑ: «στο 2ο μισό και εφόσον παράγουμε σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα θα εξετάσουμε συνολική αποκλιμάκωση του ΦΠΑ, του ανώτατου συντελεστή και μεσαίου συντελεστή ώστε να πλησιάσουμε την αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων όχι όμως εις βάρος της δημοσιονομικής σταθερότητας».

Πάντως, ο πρωθυπουργός εξήγησε πως ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στην παρούσα φάση «δεν θα είχε επίπτωση στις τιμές. Το κάναμε στον καφέ και στα σινεμά και δεν είδαμε μείωση τιμών. Οσες χώρες το έκαναν τη πάτησα , έχασαν έσοδα και δεν είδαν μείωση τιμών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr