Παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων ανήγγειλε ο Χρήστος Στϊκούρας

Παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας, έχουμε εικόνα του πόσο επιβαρύνονται τα νοικοκυριά και προσπαθούμε να βρούμε και να εξαντλήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα μέτρα, άλλες παρεμβάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων για τα καύσιμα.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε αύξηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ώστε να μπορέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις. «Από τη στιγμή που λειτουργούμε με ποσοστά, θα είναι και μεγαλύτερη η στήριξη», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το νέο πακέτο στήριξης που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρωθεί η άσκηση για τις παρεμβάσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση.

  • Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί η χώρα έχει υψηλό χρέος, υψηλό έλλειμμα, είναι ακόμα σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και δε διαθέτει επενδυτική βαθμίδα».

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση και στις μεταφορές στο δεύτερο εξάμηνο, μέτρο που εκτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ.

  • Πρόσθεσε δε ότι πρόκληση για τον προϋπολογισμό αποτελεί και η μονιμοποίηση της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες και η μονιμοποίηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών το 2023, συνολικού ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον κατώτατο μισθό, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «θα πρέπει να αυξηθεί γενναία και ρεαλιστικά λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη και τη συγκυρία αλλά και την ανεργία».

Πηγή: ΣΚΑΙ TV

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr