Πολάκης μεσαία τάξη

Ο γνωστός αθυρόστομος Παύλος Πολάκης εξηγεί σε κομματικη Τηλε- διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ “με δικά του λόγια” γιατί το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχασε τις εκλογές.

Χάσαμε γιατί γαμ**με την μεσαία τάξη” είναι η πολιτική ετυμηγορία, η οποία προκάλεσε πάρτι στα social media αλλά και την καυστική αντίδραση της ΝΔ: “Ο,τι θέλει να ξεχάσει ο Αλέξης Τσίπρας, του το θυμίζει ο κ. Πολάκης” τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στο βίντεο της τηλε-διάσκεψης, ο Παύλος Πολάκης ακούγεται να λέει: «Τις εκλογές τις χάσαμε γιατί μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν ανακουφίσαμε στρώματα που είχαν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Εμείς πηδ… στους φόρους και το Ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα και από εκεί χάσαμε. Εμείς στηρίξαμε τη φτώχεια και πήραμε 32%. Επειδή γ@… με τους μεσαίους πήραν οι άλλοι 40%».

Νέα Δημοκρατία: Η κυνική ομολογία Πολάκη

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης, η ΝΔ έκανε λόγο για “κυνική ομολογία” και σε ανακοίνωσή της τονίζει:

 «Ο φίλος και συνεργάτης του Α. Τσίπρα, Π. Πολάκης ομολογεί με κυνικό τρόπο, αυτό που υπέστη η μεσαία τάξη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

 «Οσο κι αν προσπαθεί να την καλοπιάσει τώρα ο κ. Τσίπρας με λόγια του αέρα, οι φόροι και οι εισφορές που της φόρτωσε είναι αδύνατον να ξεχαστούν. Και να θέλει να ξεχάσει, θα τα θυμίζει ο κ. Πολάκης. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν!»

Η ρελάνς των προεδρικών;

Πέρα από το γνωστό “πολάκειο” ύφος, πάντως, η δήλωση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ υποκρύπτει και την ρελάνς των προεδρικών του ΣΥΡΙΖΑ στην θύελλα των “τάσεων” και “ρευμάτων” που σαρώνει τα τελευταία 24ωρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αναφορά στην υπερφορλόγηση της μεσαίας τάξης στοχεύει ευθέως στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επικεφαλής των “53” και εκ των ιδρυτών της νεοσύστασης τάσης “Ομπρέλα”. Το σκληρό προεδρικό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ – Ν. Παππάς, Π. Πολάκης, Χ. Σπίρτζης κλπ. – χρεώνει σταθερά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι με την “ταξική επιλογή” της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και με την επιμονή του στην δημιουργία του “μαξιλαριού” των 37 δις έχει καίρια ευθύνη για την εκλογική ήττα του 2019.

Η δε υπενθύμιση αυτής της διάστασης από τον Παύλο Πολάκη ανοίγει νέο κύκλο συζήτησης και νέο γύρο εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η “Ομπρέλα” των Ε.Τσακαλώτου, Ν. Βούτση, Π. Σκουρλέτη θέτει ζήτημα αρχηγισμού στο κόμμα και προσάπτει στους προεδρικούς επιφανειακή και πολωτική αντιπολίτευση.

Η αντεπίθεση φαίνεται να συμπεριλαμβάνει και τα στελέχη που αποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα από την ομάδα των προεδρικών – Α.Κοτσακά, Ν.Σκορίνη, Π. Ρήγα – διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων και για τον στιγματισμό του κόμματος από το “μοντέλο Πολάκη”.

Πηγή: economico.gr