Πάσχα με κοντομάνικα, ήλιο, αλλά και αφρικανική σκόνη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα είναι 16 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση τιμή της. Οι μετεωρολόγοι εδώ και μέρες έχουν προαναγγείλει τον ανοιξιάτικο μίνι καύσωνα. Όπως φαίνεται , η θερμοκρασία των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι έως και 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση τιμή της.

Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου) το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr κάνει λόγο για γενικά καλές καιρικές συνθήκες με νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των θερμών αερίων μαζών που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο. Ο χάρτης του meteo αποτυπώνει την απόκλιση τη θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων από το έδαφος.

kairos1

Η θερμοκρασία το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του παραθέτει τη μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα η οποία φαίνεται να ξεπερνά και τους 30 βαθμούς Κελσίου και αγγίζει τους 31 βαθμούς την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο.

Οι κάτοικοι στα ορεινά, τα παράκτια και τα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα, θα πρέπει να υπολογίσουν 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα είναι πιθανές και τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά από τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Πηγή: economico.gr