Πάσχα στην Ελλάδα θα κάνει ο νέος (Ελληνοαμερικανός) πρέσβης των ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης

Στις 16 φεβρουαρίου ψηφίζεται στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας και την 1η Απριλίου εγκρίνεται από την ολομέλεια του Κογκρέσου ο διορισμός του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Γιώργου Τσούνη, ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Κρίνεταιι ιδιαίτερης σημασίας η τοποθέτηση του Γιώργου Τσούνη στην Ελλάδα. Με στενούς δεσμούς με το Δημοκρατικό κόμμα και τον ίδιο τον πρόεδρο Μπάιντεν ο κ. Τσούνης υπήρξε δραστήριο μέλος του ελληνικού λόμπυ και γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που αναφέρονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής.

Πέραν των ζητημάτων αυτών ο κ. Τσούνης, δεινός επιχειρηματίας ο ίδιος,  αναμένεται να αναβαθμίσει τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ και στον τομέα των επενδύσεων και των επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ποιός είναι ο Γιώργος Τσούνης

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τσούνης, έχει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες και συνεργάζεται με σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως «Hilton», «Marriott» και «Intercontinental».

Θεωρείται γέννημα θρέμμα του Μεγάλου Μήλου, της πόλης στην οποία μεγάλωσε και σπούδασε, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποκτώντας πτυχίο νομικής από το St. John’s University. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στη μεγαλύτερη νομική εταιρεία του Λονγκ Άιλαντ, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να μένει στη συγκεκριμένη περιοχή με τη γυναίκα του Όλγα και τα τρία παιδιά τους.

“Το παιδί από τη Ναυπακτία”

Μετανάστης δεύτερης γενιάς, με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο Τζορτζ Τσούνης μεγάλωσε στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Αυτή τη στενή σχέση με την Εκκλησία και την ελληνοαμερικανική κοινότητα, τη διατήρησε καθόλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, καθώς είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).

Έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής για τις προσπάθειές του να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο και για να αποχωρήσουν από το νησί τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα. Θεωρείται ισχυρός παράγοντας του Δημοκρατικού Κόμματος με στενές σχέσεις τόσο με τον πρόεδρο Μπάιντεν (του οποίου την προεκλογική εκστρατεία ενίσχυσε με 1,5 εκατ. δολάρια) όσο και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr