Τους λόγους γιατί πρέπει τώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών να εισαχθεί στις ανεπτυγμένες αγορές, ανέλυσε ο Αλέξης Πατέλης

Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα των περσινών διπλών εκλογών και την επακόλουθη αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης στην επενδυτική βαθμίδα, τόνισε ο Αλέξης Πατέλης, διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, o κ. Πατέλης αναφέρθηκε στο success story τόσο της πώλησης μεριδίου της Εθνικής Τράπεζας από πλευράς του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όσο και της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”.

“Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με μια σχετικά μικρή χρηματιστηριακή αγορά, ωστόσο η επικείμενη διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν”, σημείωσε.

Απαντώντας σε προβληματισμούς επενδυτών περί της αναβάθμισης του Χ.Α. στις ανεπτυγμένες αγορές, οι οποίοι αντιτείνουν ότι ίσως να ήταν καλύτερο η Ελλάδα να παραμείνει στις αναδυόμενες αγορές, ως “μεγαλύτερο ψάρι σε μια μικρότερη λίμνη”, ο κ. Πατέλης σημείωσε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων η αναβάθμιση θα ανακοινωθεί εντός του 2024 και θα πραγματοποιηθεί το 2025 και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, άρα η θέση της είναι δίπλα στις υπόλοιπες αναπτυγμένες αγορές.

Υπάρχουν ακόμη οικονομικοί κλάδοι οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς – ακόμη – στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, για παράδειγμα η ναυτιλία, ο τουρισμός, η τεχνολογία – και νομίζω ότι ήδη η ηγεσία του Χ.Α. ασχολείται ενεργά με την προσέλκυση των συγκεκριμένων κλάδων”, τόνισε ακόμη ο κ. Πατέλης.

Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, σημειώνοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι και η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και η ανάπτυξη διμερών σχέσεων με τη συγκεκριμένη μεγάλη οικονομία, μεταξύ άλλων στον τομέα του τουρισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr