Απέκλεισε, προς το παρόν, ειδικά προνόμια για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«H συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα, παρά μόνο αν ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες», τόνισε, προσθέτοντας ότι η επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων γίνεται σταδιακά με προσοχή, με αυστηρή επιτήρηση στα μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας.

Στη 10η θέση της ΕΕ

Σύμμαχοι ο εμβολιασμός που συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς, ο καλός καιρός, και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από τις αρχές Μαΐου που εμβολιάζουν πάνω 100.000 πολίτες την ημέρα έχει ξεπεράσει τους 3,64 εκατ. εμβολιασμούς. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση στην ΕΕ σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού, αλλά και ως προς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, που φέρνει τη χώρα μας πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Στόχος τα 4 εκατ. εμβολιασμοί τον Ιούνιο

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τους 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού» σημείωσε. Προσέθεσε, δε, ότι περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4 εκατ. εμβολιασμών τον Ιούνιο. Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Γεωργιάδης υπέρ προνομίων

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε ταχθεί υπέρ του να εξεταστούν προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες. «Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια. Πρέπει να έχουν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας.Να μην φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να έχουν προνόμια», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr