Τα γνωστά παιχνίδια της σχετικά τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο φαίνεται ότι αρχίζει και πάλι η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος συναντήθηκε στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του ΝΑΤΟ με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δήλωσε στο τουρκικό TRTHaber ότι «είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και το μοίρασμα των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης αυτών, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας και με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν οι συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας».

Έκπληξη στην Αθήνα

Σημειώνεται ότι για την συνάντηση, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι «υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας». Συνεχίζοντας, ο Ακάρ σημείωσε ότι με την Ελλάδα «διεξάγουμε τις συνομιλίες μας ειλικρινά, ανοιχτά, ειλικρινά και με διαφάνεια». Επίσης, ανέφερε ότι το θέμα της συνάντησης των δύο πλευρών στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ήρθε στο προσκήνιο και στη συνάντησή του με τον κ. Παναγιωτόπουλο.

Όπως είναι φυσικό, η Αθήνα αντέδρασε στις προκλητικές δηλώσεις Ακάρ δηλώνοντας «αγνοια» μέσω πηγών του ελληνικού υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι οποίες δήλωσαν «με έκπληξη» ότι είδαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Χουλουσί Ακάρ περί «συνεκμετάλλευσης» στο Αιγαίο και περί σχετικών συζητήσεων με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr