τράπεζα θυρίδες

Υπόθεση περίεργης κλοπής πολλών εκατομμυρίων, με παραβίαση τεσσάρων θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας στο Νέο Ψυχικό ερευνούν οι αρχές.

Όλα ξεκίνησαν στις 13 Νοεμβρίου, ότι έγινε αντιληπτή η παραβίαση μίας από τις θυρίδες. Η τράπεζα ενημέρωσε το αρμόδιο τμήμα της ασφάλειας Αττικής και ενεργοποίησε όλες τις εσωτερικές διαδικασίες (νομικές υπηρεσίες, ασφάλεια, εσωτερικός έλεγχος).

Στο κατάστημα έσπευσαν την ίδια ημέρα άνδρες της ΕΛΑΣ που έκαναν μια πρώτη αυτοψία και αναζήτηση αποτυπωμάτων, παρουσία του πελάτη.

Βρέθηκαν παραβιασμένες τέσσερις θυρίδες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άμεση ειδοποίηση των αστυνομικών αρχών και η στενή συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι τρεις ακόμα θυρίδες έφεραν σημάδια παραβίασης. Οι μισθωτές τους κλήθηκαν από τους αρμόδιους του καταστήματος και έσπευσαν επί τόπου την ίδια ημέρα, ενώ ενημερώθηκαν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια. Τους ζητήθηκαν και πληροφορίες χρήσιμες για την έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά εκατομμύρια ευρώ και κοσμήματα, ενώ οι θυρίδες ανήκουν σε συζύγους γνωστών επιχειρηματιών.

Παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ ελέγχθηκαν την ίδια ημέρα μια προς μια όλες ανεξαιρέτως οι υπόλοιπες θυρίδες εντός του ίδιου χώρου και επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε παραβιαστεί καμία άλλη.

Η τράπεζα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους πελάτες της, ενώ συνεχίζεται αδιαλείπτως η παροχή στοιχείων και πληροφοριών στις αρμόδιες αρχές με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Για λόγους ασφαλείας και τήρησης της μυστικότητας των ερευνών δεν υπήρξε προηγουμένως ενημέρωση των ΜΜΕ, αλλά ούτε και των μισθωτών θυρίδων που δεν έχουν παραβιαστεί.

Πηγή: economico.gr