Πέτσας Τουρκία Oruc Reis

Σε αυστηρό τόνο σχολίασε  τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη νέα πρόκληση των Τούρκων και το «καψόνι» που έκαναν οι Τούρκοι στο αεροπλάνο που μετέφερε το Νίκο Δένδια ο κ. Πέτσας είπε:

«Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το υπουργείο εξωτερικών και διάβημα έγινε και έχουν δοθεί εξηγήσεις από την Τουρκία και ελπίζουμε αυτό το συμβάν να μην επαναληφθεί στο μέλλον».

Νωρίτερα υπενθύμισε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, είχε δεσμευθεί ότι θα ορίσει ημερομηνία για την διεξαγωγή συνάντησης στην Άγκυρα του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών.

Αντί πρόσκλησης, διπλή πρόκληση

Όμως αντί της πρόσκλησης είχαμε πρόκληση και μάλιστα διπλή, είπε ο κ. Πέτσας.

Αυτό πρόσθεσε υποδεικνύει την αναξιοπιστία της Τουρκίας αλλά και την περιφρόνηση στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Κύπρου θα θέσουν τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην θέση που είχε πει ο πρωθυπουργός και συνοψίζεται στο «Σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις».

Πηγή: economico.gr