έφηβοι pfizer

Το εμβόλιό της κατά της Covid-19 προσέφερε ισχυρή μακροπρόθεσμη προστασία κατά του ιού που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εφήβων ηλικίας από 12 έως 15 ετών, ανακοίνωσε η Pfizer, σύμφωνα με τα δεδομένα του τρίτου και τελευταίου σταδίου.

100% αποτελεσματικές κατά της Covid-19

«Δύο δόσεις του εμβολίου ήταν 100% αποτελεσματικές κατά της Covid-19, όταν η αποτελεσματικότητά τους μετρήθηκε από επτά ημέρες μέχρι και πάνω από τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση», ανέφερες η εταιρεία, σημειώνοντας πως τα μακροπρόθεσμα δεδομένα στηρίζουν τα αιτήματα για πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές του εμβολίου για την αναφερθείσα ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Όσον αφορά τις τις ανεπιθύμητες ενέργειες, σημειώνει ότι ήταν γενικά συνεπής με άλλα κλινικά δεδομένα ασφάλειας για το εμβόλιο, χωρίς να παρατηρήθηκαν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια σε άτομα με τουλάχιστον 6 μήνες παρακολούθησής τους μετά τη δεύτερη δόση.

«Καθώς η παγκόσμια κοινότητα υγείας εργάζεται για να αυξήσει τον αριθμό των εμβολιασμένων ατόμων σε όλο τον κόσμο, αυτά τα πρόσθετα δεδομένα παρέχουν περαιτέρω εμπιστοσύνη στο προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του εμβολίου μας στους εφήβους.

Αυξάνονται τα κρούσματα στους έφηβους

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς βλέπουμε τα ποσοστά αυξήσεων της COVID-19 σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, ενώ η χορήγηση εμβολίων έχει επιβραδυνθεί», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Αλμπέρτος Μπουρλά.

«Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτά τα δεδομένα με τον FDA και άλλες ρυθμιστικές αρχές», πρόσθεσε. Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία η αποτελεσματικότητα ήταν σταθερά υψηλή σε επίπεδο δημογραφικών στοιχείων φύλου, φυλής και εθνικότητας, πάχους και συννοσηρότητας.

Οι Pfizer και BioNTech θα ζητήσουν με συμπληρωματική αίτημα στην FDA την έγκριση για μια δόση 30 μικρογραμμαρίων του εμβολίου για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και πάνω.

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί το Μάιο

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί το Μάιο από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για έκτακτη χρήση σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών και τον Αύγουστο είχε πάρει πλήρη έγκριση για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Να σημειωθεί ότι τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021 σε δείγμα 2.228, επιβεβαιώνοντας τα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί προηγουμένως και καταδεικνύουν ισχυρή προστασία έναντι του COVID-19.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr