Πιθανή πλέον θεωρείται μια νέα επιβολή καραντίνας σε βρετανούς τουρίστες που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από Ελλάδα και Ισπανία.

Ήδη η η βρετανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια νέα άτυπη κατηγορία -τη λεγόμενη «Amber Plus» – στην οποία συνεπάγεται καραντίνα για όσους επιστρέφουν στο νησί μετά από διακοπές, ακόμα και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ελλάδα και Ισπανία «φλερτάρουν» με αυτή την κατηγορία.

Φόβοι ότι Ελλάδα και Ισπανία θα ακολουθήσουν τη Γαλλία

Ταξιδιωτικοί παράγοντες, γράφει η Daily Mail φοβούνται ότι οι δυο χώρες θα ακολουθήσουν την Γαλλία, η οποία ήδη βρίσκεται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

  • Οι ειδήσεις έρχονται τη στιγμή που τη Δευτέρα αναμένεται η κυβέρνηση του Λονδίνου να άρει τον περιορισμό των 10 ημερών για τους πλήρως εμβολιασμένους που επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» (Amber) λίστα.

Με μια ξαφνική κίνηση όμως το Λονδίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αυτό δεν θα ισχύσει για τη Γαλλία. Το Παρίσι «ανταπέδωσε»  θέτοντας νέους αυστηρότερους κανόνες για όσους φτάνουν από την Μεγάλη Βρετανία.

Τώρα γράφει ο βρετανικός τύπος, ο φόβος είναι ότι η Ισπανία, όπως και οι Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία θα ακολουθήσουν την Γαλλία σε αυτή τη λίστα που ανεπίσημα αποκαλείται «Amber Plus».

Πηγή: economico.gr