Αύξηση κατά 23,2% παρουσίασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Πλαίσιο Computers το 2021 ανερχόμενες στα 436,9 εκατ. ευρώ από 354,6 εκατ. ευρώ το 2020.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων ( EBITDA) ανήλθαν στα 19,9 εκατ. ευρώ από 13,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 49,6%).
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 11,1 εκατ. ευρώ από 3,6 εκατ. ευρώ (+206%) ενώ τα κέρδη μετά από φόρους στα 8,5 εκατ. ευρώ από 3,1 εκατ. ευρώ (+171,4%).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ισχυρή είναι η ταμειακή ρευστότητα της Πλαίσιο στα 62,1 εκατ. ευρώ ενώ η καθαρή ρευστότητα, αφαιρουμένου του τραπεζικού δανεισμού, διαμορφώθηκε στα 46,8 εκατ. ευρώ, παρά την επιστροφή κεφαλαίου των 4 εκατ. ευρώ.Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 101 εκατ. ευρώ, που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας. Επίσης, θεαματική ήταν η βελτίωση της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων (προ φόρων) σε διψήφιο ποσοστό (11%). Σε ό,τι αφορά στο προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή θα είναι διπλάσιο, στα 0,10 ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος του Πλαισίου, Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το 2021 διαμορφώθηκε στα 437 εκατ. ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του. Στην εξέλιξη αυτή θετική συμμετοχή είχαν όλοι οι τομείς δραστηριότητας, με τις λευκές συσκευές να ξεχωρίζουν με ετήσια αύξηση που ξεπέρασε το 90%. Σε επίπεδο οργανικής κερδοφορίας, το EBITDA προσέγγισε τα 20 εκατ. ευρώ, με αύξηση 50%, καθώς ο ρυθμός αύξησης των λειτουργικών εξόδων υπήρξε πολύ μικρότερος αυτού των πωλήσεων. Η εύρωστη κεφαλαιακή διάρθρωση μάς επέτρεψε να διατηρήσουμε τα χρηματοοικονομικά έξοδα στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, με αποτέλεσμα η κερδοφορία μας πριν τη φορολογία να παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση και να υπερδιπλασιαστεί σε απόλυτα μεγέθη. Οι παραπάνω επιδόσεις, σε όλα τα επίπεδα των βασικών λογαριασμών, δεικτών αποδοτικότητας και περιθωρίων κέρδους, ήταν αυτές που, για μια ακόμα χρονιά, επιβεβαίωσαν τη θετική μας πορεία και που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε το φιλόδοξο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα που προβλέπει επενδύσεις ύψους  10 εκατ. ευρώ για το 2022».

Ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε: «Το κλείσιμο του 2021 αφήνει πίσω του μια διετία πανδημίας και μέσα σε αυτή την περίοδο υγειονομικής και οικονομικής καταιγίδας, το Πλαίσιο καταφέρνει σε σχέση με το 2019 μια ανάπτυξη πωλήσεων 38%. Η θετική αυτή πορεία οφείλεται σε δυο βασικές αιτίες: Αρχικά, στην πρόνοια που υπήρχε σε στρατηγικό επίπεδο στο να στηθούν έγκαιρα εξελιγμένες υποδομές σε logistics και ecommerce, πολλά χρόνια πριν χτυπήσει η υγειονομική κρίση του Covid. Ακόμα όμως πιο σημαντική ήταν η συλλογική προσπάθεια της ομάδας της Πλαίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid. Συνεργάτες από κάθε θέση ήταν έτοιμοι να εργαστούν σε κάθε δομή του Πλαισίου όπου υπήρχε ανάγκη κι ήταν τέλεια συντονισμένοι, σε συνθήκες όπου κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι αποφασίστηκε για το 2021, ως ανταμοιβή για αυτή την εξαιρετική προσπάθεια, η καταβολή bonus ύψους 1 εκατ. ευρώ για τους συναδέλφους μας. Η επιτυχημένη μας πορεία οφείλει να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Μετά το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που κέρδισε η μαθητική ομάδα Plaisiobots, θέλαμε να εμπνεύσουμε κι άλλους μαθητές και μαθήτριες να ασχοληθούν με τη δημιουργία τεχνολογίας. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και μέσω αυτού, οι τρεις νικηφόρες ομάδες κέρδισαν το μεγάλο έπαθλο και τους εξασφαλίσαμε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο κορυφαίο αμερικάνικο πανεπιστήμιο MIT».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr