Με έξι βουλευτές απέμεινε η Κ.Ο. της Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς μετά τον Μιχάλη Χουρδάκη, την ανεξαρτητοποίησή της από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε και η μητέρα του, Aρετή Παπαϊωάννου.

Μάλιστα, η κ. Παπαϊωάννου συνόδευσε την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Κ.Ο. του κόμματος με σοβαρότατες «αιχμές» κατά της κ. Κωνσταντοπούλου, καθώς αναφέρει ότι η ανεξαρτητοποίση της είναι «μονόδρομος» και ότι η αποχώρησή της έρχεται ως «αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ -και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό» της, έπειτα κυρίως από την αποπομπή του γιου της Μιχάλη Χουρδάκη, «με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση».

Μάλιστα, μιλά για όσα ακολούθησαν της άρνησής της να υπογράψει την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πλεύση Ελευθερίας για τον γιο της Μιχάλη Χουρδάκη: «Μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οπαίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ΄ όλες τις επίμονες προσπάθειές μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθησαν σε «αναστολή», με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή μου -προσωπική και πολιτική από τις κομματικές εργασίες».

Η κ. Παπαϊωάννου αναφέρεται ακόμη στην «απαίτηση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου να της προ-απευθύνει «δήλωση», ότι θα παραδώσει την έδρα, όποτε της ζητηθεί, η οποία -όπως υπογραμμίζει- είναι σαφές ότι θα τελούσε υπό την αυτονόητη αντίστοιχη ηθική δέσμευσή της ότι θα σέβεται την προσωπικότητά της. Σημειώνεται ότι και από τον κ. Χουρδάκη ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα του, αλλά ο βουλευτής αρνήθηκε κατηγορημάτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr