Πλεύρης μέτρα

Την επίσπευση των νέων μέτρων  ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξειδικεύοντας τους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ από Πέμπτη 30/12 και ώρα 06:00.

Η εκτόξευση κρουσμάτων έκανε την κυβέρνηση και τους ειδικούς να αποφασίσουν να επισπεύσουν το νέων πακέτο μέτρων που ήταν να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 3/1, με την απόφαση για τη λήψη τους να ενεργοποιείται από αύριο.

Η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί στη χώρα μας 

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η μετάλλαξη Όμικρον πλέον κυριαρχεί στη χώρα. «Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την Eπιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας.

Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς με την μετάλλαξη Δέλτα. Η Όμικρον είναι κυρίαρχη και από τα χθεσινά και τα σημερινά κρούσματα. Το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από την Δέλτα και πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες για να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ. Είμαστε σε επαφή με δομές για να μας παραχωρήσουν κλίνες», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ακόμη, ανέφερε ως fake news το γεγονός του ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη.

Χωρίς μουσική και μέχρι τις 02:00 το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Όπως ανακοίνωσε, τα μέτρα θα έχουν ισχύ από την Πέμπτη 30/12 στις 06:00 το πρωί. Χωρίς μουσική και ανοιχτή μέχρι τις 2 θα είναι η εστίαση παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα κέντρα διασκέδαση θα μείνουν κλειστά την Πρωτοχρονιά, ενώ θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων χωρίς ορθίους.

Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί ισχύουν από αύριο και έχουν να κάνουν με τηλεργασία και χρήση διπλής μάσκας.

Τις υπόλοιπες ημέρες το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 12. Θα επιτρέπεται διασκέδαση και εστίαση μόνο με καθήμενους σε τραπέζι έξι ατόμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr