Βρετανία Τουρισμός

Καμία χώρα δεν προστίθεται στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, δηλαδή στους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους οποίους δεν θα χρειάζεται καραντίνα μετά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε το απόγευμα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το BBC. Η απόφαση του Λονδίνου σημαίνει ότι η Ελλάδα παραμένει στην «πορτοκαλί» λίστα – επίπεδο στο οποίο υποβιβάστηκε πλέον και η Πορτογαλία, που μέχρι σήμερα καταγραφόταν ως «πράσινος» προορισμός.

Επτά κράτη, μεταξύ τους η Αίγυπτος και η Σρι Λάνκα, εντάχθηκαν στην «κόκκινη» λίστα.

Τι σημαίνει για μια χώρα να είναι στην «πράσινη λίστα»

  • Ο ταξιδιώτης πριν την αναχώρηση του πρέπει να κάνει τεστ και να έχει αποδείξεις για το αρνητικό αποτέλεσμα.
  • Να έχει κλείσει ραντεβού για τεστ την δεύτερη ημέρα της επιστροφής του.
  • Να συμπληρώσει το φυλλάδιο PLF.
  • Εάν το τεστ κατά την επιστροφή είναι αρνητικό, ο ταξιδιώτης δεν χρειάζεται να παραμείνει σε καραντίνα.

Νωρίτερα σήμερα πάντως σειρά δημοσιοευμάτων σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης προεξοφλούσαν  ότι θα ανάψει «πράσινο φως» για τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά: την Κεφαλονιά, την Κω, την Μύκονο, την Σαντορίνη και την Ζάκυνθο, ενώ θεωρούσαν πιθανό και το «άνοιγμα» της Κέρκυρας, της Λέσβου και της Ρόδου. Κάτι που εν τέλει δεν επιβεβαιώθηκε.

Easy Jet: Τεράδτιο πλήγμα η υποβάθμιση της Πορτογαλίας

Από την πλευρά της, η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet χαρακτήρισε «τεράστιο πλήγμα» την την απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον να αφαιρέσει την Πορτογαλία από τη λίστα των «πράσινων χωρών».

Η εταιρεία τόνισε ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς καθιστά αδύνατο για τους αερομεταφορείς να σχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους.

Η EasyJet ανέφερε ότι ενημερώθηκε προφορικά σήμερα από το υπουργείο Μεταφορών για αυτήν την απόφαση. Διαπίστωσε επίσης ότι δεν θα προστεθούν άλλες χώρες στην «πράσινη» λίστα, κάτι όπως υπογράμμισε «είναι παράλογο», δεδομένου ότι σε όλη την Ευρώπη μειώνονται τα κρούσματα της Covid-19.

«Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αποκόπτει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε στην ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr