τουρισμός Γερμανία

Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, την ώρα που η πανδημία αναζωπυρώνεται σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί η απόφαση της Γερμανίας να εντάξει την Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου.

Την ανακοίνωση ότι η χώρας μας εντάσσεται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για τον κορονοϊό έκανε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί τουρίστες που θα επιστρέφουν από την Ελλάδα, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ για να αποφύγουν την δεκαήμερη καραντίνα. 

ECDC: Πενταπλασιασμός κρουσμάτων στην Ε.Ε.

Η γερμανική ανακοίνωση ήρθε λίγη ώρα αφότου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προειδοποίησε ότι θα σημειωθεί μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην Ευρώπη και ότι μέχρι την 1η Αυγούστου θα καταγραφούν σχεδόν πενταπλάσια νέα κρούσματα σε σύγκριση με το επίπεδο της περασμένης εβδομάδας.

Στη ζώνη που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία, το ECDC προβλέπει επίπτωση άνω των 420 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους για την εβδομάδα που τελειώνει την 1η Αυγούστου, έναντι λιγότερων των 90 την περασμένη εβδομάδα.

Ένας στους δύο πλήρως εμβολιασμένος στην Ε.Ε.

Συνολικά 411.128.910 δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα στις χώρες της Ε.Ε. σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα επίσης το ECDC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr