Στέιτ Ντιπάρτμεντ τουρισμός

Πλήγμα στον τουρισμό, τουλάχιστον σ’ αυτή την πρώτη φάση του επίσημου ανοίγματος, απειλεί να φέρει η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εντάξει τον ευρωπαϊκό Νότο και την Ελλάδα – μαζί μέ όλους τους ανταγωνιστές της στον τουρισμό – στην λίστα με τις “κόκκινες” χώρες της πανδημίας.

Σύσταση στους αμερικανούς να μην ταξιδέψουν σε 131 χώρες

Η λίστα περιλαμβάνει πια 134 χώρες καθώς χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε μαζική διεύρυνση του σχετικού καταλόγου με επιπλέον 100 χώρες. Αυτές οι 100 χώρες μπαίνουν στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του – γεγονός που σημαίνει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει στους αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού επιπέδου κοροναϊού».

Στον αναθεωρημένο κατάλογο βρίσκονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλη η Μεσογειακή λεκάνη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. Στην κατηγορία 4, με την οποία συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή ταξιδιού, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Στην “κόκκινη λίστα” το 80% των χωρών παγκοσμίως

Την Δευτέρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, στη βαθμίδα αυτή βρέθηκε σχεδόν το 80% όλων των χωρών παγκοσμίως.

Μέχρι την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε μόνο 34 χώρες (σε σύνολο περίπου 200) στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr