πλημμύρα υποψηφίων

“Πλημμύρα” υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ καταγράφεται μετά την ανακοίνωση από τη Φώφη Γεννηματά ότι αποσύρεται από την εκλογική κούρσα λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Και ο Χρηστίδης υποψήφιος 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος φιλοδοξώντας να εκφράσει τη νέα γενιά, αλλά και ένα κομμάτι του «γεννηματικού» μπλοκ μετά την αποχώρηση από την κούρσα της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά.

Ο Παύλος Χρηστίδης έστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει ότι παραιτείται από εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και ότι θα είναι υποψήφιος.

Ετσι μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Παύλο Γερουλάνο και ο Παύλος Χρηστίδης μπαίνει στην κούρσα της διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, η υποψηφιότητά του στοχεύει στην κάλυψη του κενού με «γεννηματική» υποψηφιότητα, ακόμη και αν η Φώφη Γεννηματά δεν έχει δώσει το πράσινο φως σε κάποιον να κινείται εσωκομματικά εξ ονόματός της. Πάντως ο Παύλος Χρηστίδης για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Στο επιτελείο του υπάρχουν στελέχη από τη νεολαία ΚΙΝΑΛ, την αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό χώρο.

Η ενόχληση της Φώφης Γεννηματά 

H Φώφη Γεννηματά δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την υποψηφιότητα Κεγκέρογλου στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ – αντιθέτως, οι πληροφορίες λένε ότι ενοχλήθηκε και είχε μια ιδιαίτερα έντονη συνομιλία μαζί του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επίσης δεν ενέκρινε, ούτε προέτρεψε, την υποψηφιότητα Γερουλάνου, η οποία όμως κινητοποιεί διαφορετικά πλέον την «παπανδρεϊκή» πτέρυγα και έχει ερείσματα και πέραν αυτής.

Νέα δεδομένα στις εκλογές για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Το βέβαιο είναι πως οι δύο νέες υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν χθες αλλάζουν τα  δεδομένα στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και διαμορφώνουν νέους συσχετισμούς.

Σε διαδικαστικό επίπεδο, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας μια ολιγοήμερη παράταση στο «κλείδωμα» των υποψηφιοτήτων προκειμένου οι νέοι διεκδικητές της ηγεσίες να έχουν τον χρόνο να συγκεντρώσουν τις νέες υπογραφές.

Οι πέντε, πλέον, υποψηφιότητες καθιστούν επίσης πιθανότερο σενάριο την διεξαγωγή και δεύτερου γύρου εκλογών, στις 12 Δεκεμβρίου μετά τις πρώτες κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου. Δεν αποκλείεται έως τότε κάποιος απ’ όλους να αποσυρθεί αλλά όλα δείχνουν πως θα υπάρξει διπλή αναμέτρηση.

Η υποψηφιότητα Κεγκέρογλου

Η υποψηφιότητα Κεγκέρογλου προκάλεσε χθες μίνι θύελλα στην ομάδα της Φώφης Γεννηματά. Η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ που βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο, είχε ξεκαθαρίσει σε όλους ότι δεν θα εμπλακεί στην διαδικασία και ότι δεν θέλει  να θέσει ουδείς υποψηφιότητα εξ ονόματός της.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της τηλεφώνησε και της ζήτησε στήριξη και η συνομιλία δεν κατέληξε καλά. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα επιμείνει πάντως, με αρκετούς στην Χαριλάου Τρικούπη να αποδίδουν την υποψηφιότητά του σε προσωπικά και ιδεοτελή κίνητρα: ήτοι, σε πρόθεση να διαπραγματευτεί την στήριξή του προς τους δύο τελικούς «μονομάχους» ζητώντας ως αντάλλαγμα την διασφάλιση της βουλευτικής του έδρας.

Οι σχέσεις του πάντως δεν είναι καλές με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη και τον χωρίζει πολιτική απόσταση από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η υποψηφιότητα Γερουλάνου

Η υποψηφιότητα Γερουλάνου δείχνει, σε πρώτο χρόνο να επηρεάζει περισσότερο εκείνη του Χάρη Καστανίδη. Προέρχονται και οι δύο από το «παπανδρεϊκό» και αντιδεξιό στρατόπεδο του ΚΙΝΑΛ, εξ ου και για πολλούς δεν θεωρείται δεδομένο πλέον πως ο Χάρης Καστανίδης θα φθάσει μέχρι το τέλος της κούρσας.

Πλεονέκτημα του Παύλου Γερουλάνου θεωρείται το πολύ καλό ποσοστό που είχε συγκεντρώσει – υψηλότερο από εκείνο του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές – ως υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, καθώς και το γεγονός ότι δεν κουβαλά προσωπική πολιτική φθορά. Μειονέκτημά του είναι ότι δεν έχει σχεδόν καμία πρόσβαση στους παραδοσιακούς κομματικούς μηχανισμούς του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ – καίτοι εδώ, θα παίξουν ρόλο και οι συμμαχίες που θα συνάψει στην πορεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr