Τελικά, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι: είναι αδύνατον να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε λέει και κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μόνο λίγες ώρες αφότου δήλωσε ότι ζήτησε από την διευθύντρια της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Έμιλι Μέρφι, να προχωρήσει τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον νικητή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ επανήλθε στις γνωστές του θέσεις περί «νοθείας» στις εκλογές και ενημέρωσε τους οπαδούς του -μέσω Twitter, φυσικά, ότι «η μεγάλη μας αγωγή, που περιγράφει λεπτομερειακά την απάτη με τις ψήφους και πολλά άλλα, θα κατατεθεί σύντομα. ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!».

Πενσιλβάνια τέλος υπέρ Μπάιντεν

Βεβαίως, οι στόχοι του Τραμπ έγινε ακόμα πιο δύσκολο να πραγματωθούν, καθώς ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, Τομ Γουλφ, επικύρωσε το νικητήριο για τον Μπάιντεν αποτέλεσμα της Πολιτείας, αναφέροντας ότι «το υπουργείο Εσωτερικών της Πενσιλβάνια επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως απαιτείται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία, υπέγραψα το Πιστοποιητικό Διαπίστωσης για τη λίστα των εκλεκτόρων του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις».

Παράξενες κινήσεις

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τον Τραμπ, ο οποίος άρχισε να ριτουιτάρει αναρτήσεις του ηθοποιού Ράντι Κουέιντ -ο οποίος έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα με τον νόμο στις ΗΠΑ- στις οποίες επαναλάμβανε τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την εκλογική απάτη σε βάρος του Τραμπ και, ταυτόχρονα ζητούσε νέες εκλογές στις διαφιλονικούμενες Πολιτείες, δίνοντας στον Τραμπ την ευκαιρία να «χτυπήσει» και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Και μέσα σε όλα, ο Τραμπ αποφάσισε να μιλήσει στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, όποιος περίμενε κάτι σχετικά με τις εκλογές, το αποτέλεσμα και τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, μάλλον απογοητεύτηκε, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για 63 δευτερόλεπτα, αναφέρθηκε στην άνοδο του δείκτη Dow Jones πάνω από τις 30.000 μονάδες, συνεχάρη την κυβέρνησή του και τον Αμερικανικό λαό και αποχώρησε χωρίς άλλα σχόλια.

Μάλιστα, δημοσιογράφος ακούγεται στο βίντεο να λέει ότι «αυτό ήταν πολύ παράξενο». Και το ερώτημα είναι, πόσο πιο παράξενο θα γίνει μέχρι την τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν.

Πηγή: economico.gr