Την άσκηση ποινικών διώξεων για τη διάπραξη της εξαπάτησης εκλογέων (πλημμέλημα) σε βάρος έντεκα βουλευτών των “Σπαρτιατών”, παρήγγειλε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, εξαιρώντας τον επικεφαλής του κόμματος, Βασίλειο Στίγκα.

Το μόνο σίγουρο για την εξέλιξη, είναι πως η παραγγελία της θέτει σε κίνηση μια σειρά από δικαστικές εξελίξεις, βεβαίως και πολιτικές, αφού το αποτέλεσμα της διαδικασίας ενδέχεται να αλλάξει την κοινοβουλευτική δύναμη των “Σπαρτιατών”, κατά συνέπεια και των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδος “Καθημερινή”, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διενήργησε προσωπικά έρευνα μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, παραγγέλοντας στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ποινική δίωξη περί εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι η δίωξη θα αφορά στους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές – με εξαίρεση τον Βασίλειο Στίγκα, ως προαναφέρθηκε – αλλά και στον φυλακισμένο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Kασιδιάρη, ο οποίος παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε, ότι “αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και στην εκλογή των βουλευτών του”.

Η δίωξη Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε ο ίδιος αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλους εγκλείστους της Χ.Α. που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Εκτός του κ. Κασιδιάρη και των βουλευτών των Σπαρτιατών που θα διωχθούν ποινικά μετά την παραγγελία της κας Αδειλίνη, παραγγελία για δίωξη δόθηκε και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς συμμετείχε – ως προέκυψε από την έρευνα – στις επαφές του φυλακισμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής, με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες. Ο κ. Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Υπενθυμίζεται, ότι προ μηνών κ. Στίγκας είχε καταγγείλει δημόσια, παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας συγκεκριμένα λόγο για “Greek Mafia” και “Don Corleone”, “φωτογραφίζοντας” τον κ. Κασιδιάρη. Δύο φορές κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Στίγκας, η οποία τελικά παρενέβη μετά τις καταγγελίες του, αναλαμβάνοντας προσωπικά την έρευνα. Εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε συνδυασμό με την εκκρεμούσα απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ, Εκλογοδικείο) που καλείται να αποφανθεί επί προσφυγών περί της νομιμότητας ή μη της συμμετοχής στη Βουλή των “Σπαρτιατών”, δεν αποκλείεται τελικά να ακυρωθεί η εκλογή των βουλευτών των “Σπαρτιατών” και οι έδρες τους να μοιραστούν στη Νέα Δημοκρατία και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με βάση τα εκλογικά τους αποτελέσματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Οι 11 βουλευτές στους οποίους αφορά η παραγγελία ποινικής δίωξης για εξαπάτηση εκλογέων είναι οι ακόλουθοι:

1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ
2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ
4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ
5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ
6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr