ευθύνη δολοφονία

Ο Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός (NRA) ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του Αλεξάντερ Ντούγκιν γνωστού και ως ο «εγκέφαλος του Πούτιν».

Υποκινούσε τη βία 

Μιλώντας στο κανάλι Utro Fevralya της αντιπολίτευσης, ο Ilya Ponomarev, πρώην μέλος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε ότι η Ντάρια Ντούγκινα είχε ζητήσει τη δολοφονία Ουκρανών και ήταν μια από τις φωνές που υποκινούσαν τη βία και ζητούσαν δολοφονίες στα κατεχόμενα.

Μεταξύ άλλων, είχε προσφέρει δικαιολογία για τη δολοφονία Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου στο στρατόπεδο φυλακών Olenivka.

«Αυτή η πράξη όπως και πολλές άλλες αντάρτικες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο ρωσικό έδαφος τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιήθηκε από τον Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Στρατό.

Έχουμε δημιουργήσει επαφή με μαχητές της NRA μέσω του καναλιού μας Rospartisan, το οποίο καλύπτει το αυξανόμενο κύμα αντίστασης στη Ρωσία. Σήμερα οι μαχητές της NRA με εξουσιοδότησαν να διαβάσω το μανιφέστο τους», είπε ο Ponomarev.

As a follow-up: Ilya Ponomarev was interviewed by Ukrainian media. He reveals some rather interesting facts here. National Republican Army is a guerrilla movement made by a mix of political groups, including far-right and anarcho-communists.https://t.co/ZY1nJyNok8

— Juha Remes 🐧👨‍💻 (@juha_remes) August 21, 2022

Απόσπασμα από το «μανιφέστο» της NRA:

«Είμαστε Ρώσοι ακτιβιστές, στρατιωτικοί και πολιτικοί, επί του παρόντος επίσης παρτιζάνοι και μαχητές του Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού, και θέτουμε εκτός νόμου τους πολεμοκάπηλους, τους κλέφτες και τους καταπιεστές των λαών της Ρωσίας!

Ανακηρύσσουμε τον Πρόεδρο Πούτιν σφετεριστή της εξουσίας και εγκληματία πολέμου που παραβίασε το Σύνταγμα, εξαπέλυσε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο μεταξύ σλαβικών λαών και έστειλε Ρώσους στρατιώτες σε βέβαιο και παράλογο θάνατο.

[…] Θα ανατρέψουμε και θα καταστρέψουμε τον Πούτιν! […] Ανακηρύσσουμε συνένοχους του σφετεριστή όλους τους ρωσικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους αξιωματούχους της περιφερειακής διοίκησης. Θα σκοτώσουμε κάθε έναν από αυτούς που δεν θα παραιτηθεί.

Θα σκοτώσουμε όλους όσους δεν καταθέσουν τα όπλα 

Ανακηρύσσουμε συνεργούς του σφετεριστή όλους όσοι εργάζονται για τα σώματα ασφαλείας. Θα σκοτώσουμε όλους όσοι δεν καταφέρουν να καταθέσουν τα όπλα και να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Δηλώνουμε ότι το στρατιωτικό φορτίο, και το φορτίο όλων όσοι επωφελούνται από τον πόλεμο ή βοηθούν στη χρηματοδότησή του, είναι νόμιμοι στόχοι που θα καταστραφούν από εμάς.

[…] Καλούμε τους στρατιώτες του ρωσικού στρατού να σταματήσουν να πυροβολούν εναντίον των αδελφών μας από άλλες χώρες: Γεωργία, Συρία, Ουκρανία και άλλες χώρες».

Ο Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός προτρέπει όλους τους Ρώσους πολίτες να ενταχθούν στις τάξεις του και «να σηκώσουν τη λευκή, τη γαλανόλευκη σημαία της νέας Ρωσίας αντί για την τρίχρωμη που ατιμάστηκε από την κυβέρνηση του Πούτιν».

Επιπλέον, η NRA υπόσχεται να απελευθερώσει όλους όσους έχουν καταδικαστεί παράνομα από την κυβέρνηση του Πούτιν αμέσως «μετά τη νίκη».

Ο Ponomarev είπε ότι υποστηρίζει τις ενέργειες των «συντρόφων» του από την NRA. Τόνισε ότι η οργάνωση δεν βρίσκεται σε πόλεμο με ειρηνικούς αμάχους και δεν θα στοχεύσει αστικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr